Bogdan Aurescu: "România şi Ucraina organizează, în aprilie, prima Conferinţă la nivel înalt privind securitatea la Marea Neagră"

G.D.
Politică / 20 martie

Bogdan Aurescu: "România şi Ucraina organizează, în aprilie, prima Conferinţă la nivel înalt privind securitatea la Marea Neagră"

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a declarat, astăzi, la Bruxelles, înaintea participării la reuniunea miniştrilor afacerilor externe din statele membre ale UE - Consiliul Afaceri Externe (CAE) că România şi Ucraina vor organiza, în comun, în aprilie, prima Conferinţă la nivel înalt privind securitatea la Marea Neagră în cadrul Platformei Internaţionale Crimeea, informează Agerpres.

"Îi voi informa astăzi pe colegii mei despre faptul că România şi Ucraina vor organiza în luna aprilie, în comun, prima Conferinţă la nivel înalt privind securitatea la Marea Neagră în cadrul Platformei Internaţionale Crimeea. Aceasta va fi organizată la Bucureşti şi va fi o ocazie foarte importantă pentru a ne baza pe lecţiile învăţate în urma războiului şi pentru a vedea ce putem face pentru a avea o regiune a Mării Negre mai sigură în viitor", a spus ministrul de Externe.

El a subliniat că cel mai important subiect la Consiliul Afaceri Externe este cel privind contracararea efectelor războiului dus de Rusia împotriva Ucrainei.

"Voi reitera din nou importanţa sprijinirii Ucrainei pe toate dimensiunile. Voi exprima, astăzi, sprijinul României pentru noile măsuri din cadrul Facilităţii Europene pentru Pace, pentru furnizarea de muniţie pentru Ucraina", a mai declarat ministrul Aurescu.

Şeful diplomaţiei române s-a referit şi la importanţa continuării eforturilor de izolare a Rusiei.

"România este pregătită să lucreze pe un nou pachet de sancţiuni împotriva Rusiei", a adăugat ministrul de Externe, amintind că România continuă eforturile în ceea ce priveşte tranzitul de cereale şi produse agricole ucrainene.

Ministrul Aurescu a evidenţiat sprijinul puternic al României pentru Curtea Penală Internaţională, reiterând că în ceea ce priveşte mandatul de arestare emis de CPI, "nimeni nu trebuie să aibă impunitate în ceea ce priveşte crimele internaţionale comise în Ucraina în timpul războiului de agresiune rusesc".

Ministrul Bogdan Aurescu va participa la reuniunea comună a miniştrilor afacerilor externe şi a miniştrilor apărării din statele membre UE, precum şi la Conferinţa internaţională a donatorilor în sprijinul populaţiilor din Turcia şi Siria, afectate de seismul din 6 februarie.

El a arătat că există progrese în ceea ce priveşte Busola Strategică şi că va atrage atenţia asupra situaţiei din Republica Moldova şi asupra necesităţii de a sprijini Guvernul de la Chişinău.

"Trebuie să continuăm susţinerea procesului de reformă în vederea integrării europene a ţării. Trebuie să continuăm eforturile de a stabili misiunea civilă (UE) axată pe sectorul de securitate în Republica Moldova. De asemenea, trebuie să ne continuăm eforturile de a crea un regim de sancţiuni împotriva acţiunilor de destabilizare, împotriva ordinii constituţionale şi a statului de drept, pe care le-am propus în cadrul Consiliului Afaceri Externe anterior", a afirmat Aurescu.

El a indicat că în privinţa Iranului va exprima sprijinul pentru adoptarea celui de-al şaselea pachet de sancţiuni.

Ministrul Aurescu a menţionat că în cadrul Conferinţei Internaţionale a Donatorilor pentru Turcia şi pentru Siria va exprima întregul sprijin al României pentru reconstrucţie şi pentru susţinerea eforturilor de aliniere a suferinţelor populaţiei afectate de cutremur.

"Voi anunţa astăzi o contribuţie a României de 1,3 milioane de euro pentru ambele ţări", a adăugat ministrul de Externe.

Opinia Cititorului ( 3 )

 1. La Ismail, pe maulul ucrainean.

  Transport obligatoriu cu navele , pe Bastroe.  

  Trabucel e tare.

  Il are la mana pe Joianis , altfel nu se explica cum un fraier sta la MAE. 

  Masuratorile pe Chilia au inceput... rezultat... 8.99 metri.

  Demisia sobolanule tradator de tara…

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

09 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9560
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6047
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1085
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7745
Gram de aur (XAU)Gram de aur290.6090

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro