ICT

Bogdan Aurescu va participa la reuniunea miniştrilor de Externe din statele membre NATO

J.P.
Miscellanea / 23 martie

Bogdan Aurescu va participa la reuniunea miniştrilor de Externe din statele membre NATO

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, va participa, marţi şi miercuri, la Bruxelles, la reuniunea şefilor diplomaţiilor din statele membre NATO, context în care va reitera "sprijinul deplin" al României pentru procesul de reflecţie NATO 2030 şi va sublinia importanţa consolidării relaţiei transatlantice şi creşterii coeziunii aliate, relatează Agerpres.

Potrivit unui comunicat MAE transmis AGERPRES, miniştrii vor aborda teme cu relevanţă şi de actualitate pe agenda aliată, reuniunea fiind un reper important în pregătirea Summitului NATO din 2021.

Reuniunea este prima la care participă secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, după instalarea noii Administraţii SUA.

"Tema centrală de pe agenda reuniunii o reprezintă procesul de reflecţie strategică privind consolidarea dimensiunii politice a Alianţei - NATO 2030, coordonat de secretarul general al NATO, care urmăreşte adaptarea mai eficientă a Alianţei la mediul de securitate din ce în ce mai complex în care funcţionează. De asemenea, miniştrii aliaţi vor aborda răspunsul NATO la provocările şi ameninţările din Vecinătatea Sudică şi se vor concentra pe situaţia de securitate din Afganistan, precum şi pe alte aspecte privind securitatea regională", se arată în comunicat.

Şeful diplomaţiei române va reitera şi sprijinul ţării noastre pentru elaborarea unui nou Concept Strategic al NATO, care să ofere Alianţei instrumente adecvate de răspuns la provocările mediului de securitate actual.

"Ministrul Bogdan Aurescu va evidenţia angajamentul României de a continua participarea la eforturile de stabilizare din Afganistan, evocând contribuţia substanţială a ţării noastre la misiunea Resolute Support. De asemenea, va evoca necesitatea coordonării aliate aprofundate asupra viitorului acestei misiuni", se menţionează în comunicat.

Miniştrii vor avea două sesiuni de lucru în format aliat şi una la care vor participa omologii din Suedia şi Finlanda, precum şi Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri externe şi politica de securitate, la aceasta din urmă fiind abordate teme ca relaţia cu Rusia, controlul armamentelor şi aspecte de securitate regională.

"În contextul discuţiilor legate de Rusia, ministrul Bogdan Aurescu va promova poziţiile României cu privire la necesitatea întăririi pe mai departe a posturii NATO de descurajare şi apărare pe întreg Flancul Estic, inclusiv în regiunea Mării Negre. De asemenea, va evidenţia importanţa unui răspuns eficient la sporirea şi diversificarea provocărilor de securitate din Vecinătatea Estică şi, în acest sens, va susţine aprofundarea cooperării cu partenerii estici", se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

07 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9262
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0800
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4941
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6770
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.7720

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro