BOGDAN AURESCU:"Vizele pentru SUA, menţinute din cauza ratei mari de refuz, de 9-10%, limita fiind 3%"

S.B.
Miscellanea / 16 mai

"Vizele pentru SUA, menţinute din cauza ratei mari de refuz, de 9-10%, limita fiind 3%"

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu afirmă că situaţia României privind obligativitatea obţinerii vizelor de scurtă şedere pe teritoriul SUA este una generată de legislaţia americană, care prevede o rată de refuz pentru vize de cel mult trei procente, Aurescu explicând că de trei ori mai mulţi români care aplică pentru viză în SUA nu îndeplinesc condiţiile pentru a o obţine, informează news.ro.

Ministrul subliniază că, în aceste condiţii, autorităţile de la Bucureşti şi cele de la Washington vizează demararea unei campanii de informare, în aşa fel încât românii care nu îndeplinesc condiţiile de a intra pe teritoriul SUA să nu aplice, scăzând, astfel, rata de refuz.

Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu, explică faptul că românii intră în continuare în categoria cetăţenilor care au nevoie de viză pentru a călători în Statele Unite ale Americii din cauza unei legislaţii adoptate de Congresul American, iar în aceste codiţii executivul SUA nu are "marjă de manevră" în privinţa modificărilor.

"Este, până la urmă, rezultatul unei legislaţii americane, care este destul de strictă şi care prevede o serie de condiţii. Noi am îndeplinit toate aceste condiţii prevăzute de legislaţia americană, cu excepţia condiţiei care se referă la rata refuz. Plafonul ratei de refuz prevăzut de legislaţia americană - adică transpus în procente numărul de vize care nu sunt acordate atunci când se fac aplicaţii pentru aceste vize de scurtă şedere în Statele Unite - plafonul acesta este de trei la sută din numărul total de solicitări. În momentul de faţă, noi nu suntem la acest plafon. În momentul de faţă suntem în jur de 9-10 la sută, or, această situaţie nu este imputabilă nici autorităţilor române, nici autorităţilor americane, ci se referă exact la situaţia neîndeplinirii condiţiilor de către cetăţenii români, fiecare în parte, care aplică pentru a obţine viză", a afirmat Bogdan Aurescu duminică, la emisiunea Insider Politic difuzată de Prima Tv.

Ministrul de Externe a adăugat că a discutat subiectul vizelor cu oficiali americani, iar în perioada "imediat următoare" vor lucra "pentru a decela exact care sunt aceste motive pentru care sunt refuzate în jur de 9-10% dintre vizele cerute de cetăţeni români", iar în funcţie de acestea va avea loc o campanie de informare comună, astfel încât românii să ştie care sunt condiţiile de intrare în SUA şi să nu aplice dacă nu au şanse de a obţine viza.

"Atunci, dacă fiecare cetăţean român ştie exact dacă se încadrează sau nu în aceşti parametri, ştie să nu facă o astfel de cerere dacă ea nu are şanse să fie acceptată şi în felul acesta procentul de refuz va scădea", a explicat ministrul.

Aurescu a menţionat că, de-a lungul discuţiilor cu oficiali americani, au fost luate în discuţie posibilitatea de exceptare de la rata de 3% sau varianta în care să se poată admite intrarea cetăţenilor unui stat puternic aliat, partener strategic important al SUA, însă aceste iniţiative "nu au avut foarte mult succes în Congres", iar după schimbarea legislativului american, nu au fost păstrate ca iniţiative pe agenda Congresului.

Opinia Cititorului ( 7 )

 1. Sfanta democratie ,

  chiar daca e pe catafalc in ziua de azi printre aberatiile drepturilor si reactiilor idiotizate pandemic ale entuziastilor imerbi fara bun simt si ratiune, cretin proclamate "corecte politic" ,  

  dar in acest caz aplicata corect la mioritismul autohton...

  Era normal . 

  BOGDAN AURESCU:

  "Vizele pentru SUA, menţinute din cauza ratei mari de refuz, de 9-10%, limita fiind 3%" 

  :) exemplu de logica americana:  

  "pentru ca nu va dam voie, de aia nu va dam voie" :))  

  1. Nu prietene ,

   nu ne dam noi voie cu "solicitantii" pe care ii avem. 

   Daca pe formularul completat ai "lipsa " la rubrici, la ce naiba il mai depui.  

   E "dreptul" tau , ok, dar e si dreptul lor sa se fereasca de unul de alta... 

   Crezi ca o solicitanta de bursa pentru studii la vioara , asa de exemplu, e respinsa? 

   pentru ca va asteptam de aia va oprim sa veniti !

  Las ca noi facem declaratii FACTA in continuare toata ziua buna ziua chiar daca suntem cetateni Romani si firme Romanesti traind in Romania.

  In lumea asta globalizata noi amaratii mai trebuie sa dam cu subsemnatul ca nu incalcam ceva legislatie interna SUA si reglementari IRS... care evident nu sunt scrise in limba Romana. 

  1. Daca ai vrut sa scrii despre jugul imperialismului american si nu ti-a mers, te-am corectat eu.

   Fack-up pentru toate regulile lor americane. 

   Lasa flacau ca o sa simti tu mult si bine si mereu jugul regulilor si directivelor UE , mai incolo jugul expansiunii imperialiste RPC, etc. .

   Nu te ma chinui sa il injuri pe unchiul Sam , ca vizele ca vizele , dar cand o respiri din 2 in 4 cum decide acum un birocrat la Bruxelles ca nu ai mama , nu ai tata si in curand ca ai cota de 1.2 imigranti la tine acasa. 

   Succese noi si dese flacau... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
anahotels.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Iul. 2021
Euro (EUR)Euro4.9198
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1348
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5704
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7754
Gram de aur (XAU)Gram de aur243.1200

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Allview
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro