BOGDAN BADEA, HIDROELECTRICA:"Sperăm într-o listare a companiei la sfârşitul acestui an, în cel mai fericit caz"

J.P.
Piaţa de Capital / 25 ianuarie

"Sperăm într-o listare a companiei la sfârşitul acestui an, în cel mai fericit caz"

Conducerea Hidroelectrica speră la listarea companiei la bursă la sfârşitul acestui an, în cel mai bun caz, a spus astăzi Bogdan Badea, directorul general al producătorului de energie, în cadrul conferinţei ce a marcat aniversarea a zece ani de la listarea Fondului Proprietatea (FP) la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Bogdan Badea a declarat: "Sperăm într-o listare a Hidroelectrica poate în cel mai fericit caz la sfârşitul acestui an, dacă lucrurile vor merge repede şi avem suficient timp de pregătire. Nu aş vrea să spun că mai târziu de primăvara anului viitor pentru că este o listare aşteptată; o listare care trebuie să se întâmple. Este un moment care cred că va fi crucial pentru piaţa de capital din România".

Directorul producătorului de energie a punctat că, listarea Hidrelectrica va da o altă lichiditate pieţei noastre de capital şi va oferi românilor posibilitatea să aleagă între diverse instrumente în care să îşi plaseze economiile.

"Cred că este un efort pe care trebuie să-l facem cu toţii, pentru a explica românilor că listarea înseamnă o deschidere a companiei, transparentizare şi înseamnă, până la urmă, o metodă prin care fiecare dintre noi, prin câteva acţiuni pe care le cumpără, poate să devină parte din Hidroelectrica. Este o companie românească, va rămâne o companie românească şi va rămâne o companie românească performantă", a spus Bogdan Badea.

În prezent, listarea Hidroelectrica este blocată de legea 137/2020 prin care fosta majoritate coagulată în jurul PSD a suspendat timp de doi ani orice activitate de listare la bursă a unor pachete minoritare din totalul acţiunilor pe care statul le deţine la companii. Dar, noua colaliţie de guvernare şi-a anunţat intenţia de a abroga actul normativ.

Fondul Proprietatea deţine aproape 20% din Hidroelectrica, restul fiind în proprietatea Statului Român.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. si in august anul asta e tarziu s-o faceti, darmite la sfarsitul anului! Pt unii ca d-voastra cel mai fericit caz ar fi sa nu o faceti deloc...

    1. dar daca ai o vaca la muls tu te pui sa-i dai drumul la vecini sa o mulga si ei ? PORCII astia prefera laptele direct de la sursa !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Super protecție cyber pentru echipamente de business
BITCOIN ROMANIA

Curs valutar BNR

25 Feb. 2021
Euro (EUR)Euro4.8725
Dolar SUA (USD)Dolar SUA3.9845
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4025
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6427
Gram de aur (XAU)Gram de aur229.6421

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
www.hipo.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro