BOGDAN BADEA:"Suntem la început de drum pentru retehnologizarea marilor centrale"

M.G.
Companii /

Bogdan Badea

Bogdan Badea

Hidroelectrica se află la un început de drum în ceea ce priveşte retehnologizarea marilor centrale energetice, a declarat recent Bogdan Badea, preşedintele Directoratului Hidroelectrica, în cadrul unei conferinţe.

Domnia sa a mai adăugat: "Ne lovim de o slabă ofertă pe ceea ce înseamnă contractele pe care le scoatem la licitaţie. Nu este suficient să faci o proiectare mai bună, este nevoie şi de contraparte care să-ţi răspundă la aceste licitaţii. ŞI cred că tot sectorul energetic se confruntă în acest moment cu problema specialiştilor care să răspundă la astfel de licitaţii. (...) Nu de puţine ori am avut surpriza ca la licitaţie să nu avem participanţi".

Directorul general al companiei a mai spus că caietele de sarcini au fost realizate integral cu specialiştii Hidroelectrica şI au fost gândite într-o manieră care să ofere mai multă flexibilitate astfel încât societatea să nu se mai lovească de anumite restricţii pe care le impune legislaţia achiziţiilor publice.

"Rezultatul este că avem cinci consorţii care se luptă pentru a câştiga licitaţia la Vidraru", a spus Bogdan Badea, adăugând: "Este un proiect de referinţă, cu toate că centrala este una de excepţie, perfect funcţională, fără mari probleme tehnice, însă face parte din procesul de retehnologizare şi modernizare".

Acesta a mai notat că se are în vedere demararea unui nou proiect important de investiţii, respectiv retehnologizarea centralei de la Râul Mare - Retezat. Investiţia va depăşi 80 de milioane de euro, aceasta presupunând că cele două grupuri de la Retezat cu o putere nominală de 175 de MW, care funcţionează în prezent cu restricţii la 110 MW/grup, să poată atinge maximul de producţie.

A treia centrală în proiect de modernizare este cea de la Mărişelu, acestea trei fiind centrale folosite în special de Hidroelectrica pentru echilibrarea sistemului energetic naţional.

Compania estimează că în acest an va fi pus în funcţiune un grup de 55 MW la hidrocentrala Stejari, după ce în anul anterior a finalizat două modernizări.

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. Daca activitatea de reparatii a fost taxata ca o cenusareasa la retehnologizari nu se pune la fel problema? S-a fortat nota pe costuri de reparatii impuse cat mai mici si firmele adevarate nu mai vin la aceste lucrari, evident pe termen scurt cu profituri imense pt. Hidroelectrica, evident si dividente pe masura. Reparatiile adevarate daca nu se fac pe termen mediu si lung vor fi distruse hidroegregatele si nu va mai exista obiectul cu care sa se faca productie. Dar pana atunci Hidroelectrica va iesi pe bursa, cu surle si trambite si atunci multi din investitori ( fraeri ) o vor pati ca cei care au investit in RCS&RDS ( scadere pe bursa in 3 ani aproape 40% ).

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Nu sunteti la inceput, impotentilor, sunt retehnologizati cu mai mult de jumate din puterea instalata (Portile de Fier 1, cu plus de 100 MW - la 1050 existenti - de asta nu se spune nimic), Portile de Fier 2 (nefinalizata gratie lui borrza, Lotru mare, un succes si el, Olt Aval- Slatina -Dunare - ata ca facem de cca 2000 MW...Voi traiti intr-o lume orwelliana, unde nu exista istorie, ci credeti ca aceasta incepe doar odata cu voi. Rusine!!!

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria BankAdvertisement
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Real Estate & Construction Forumwww.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS