BOGDAN CHIRIŢOIU: "Sunt şanse ca Poşta Română să se stabilizeze şi să fie listată la bursă în cel mult doi ani"

Ziarul BURSA #Companii / 28 octombrie 2016

"Sunt şanse ca Poşta Română să se stabilizeze şi să fie listată la bursă în cel mult doi ani"

Poşta Română se află pe drumul cel bun şi există şanse să fie stabilizată şi listată la bursă într-un an sau doi ani, a declarat, ieri, preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, la o conferinţă organizată de autoritatea anti-monopol.

Poşta Română are circa 27.000 de angajaţi, fiind cel mai mare angajator din România. Compania a revenit pe profit în 2014, după ce a disponibilizat 3.650 de angajaţi în 2013, printr-o concediere colectivă.

"Poşta pare să fie pe un traseu bun, avem şanse să o vedem într-un an-doi de zile stabilizată şi, un segment important, listată la bursă, ceea ce pentru noi am fi un semn că lucrurile intră în normal", a spus Chiriţoiu, la prezentarea raportului privind evoluţia concurenţei în sectoare cheie, potrivit News.ro.

Compania Poşta Română, controlată de Ministerul Comunicaţiilor, ar putea primi în acest an o capitalizare de 50 milioane euro de la stat şi de la Fondul Proprietatea, pentru a-şi plăti datoriile.

Sindicaliştii din Poşta Română au încetat activitatea în mai multe puncte de lucru din Bucureşti şi din ţară

Sindicaliştii din Poşta Română au încetat activitatea în mai multe puncte de lucru din Bucureşti şi din ţară după ce negocierile cu reprezentanţii companiei au eşuat miercuri seară, a declarat ieri, Ionel Oţelea, secretar general al Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România (SLPR), citat de Agerpres.

Sindicaliştii din Poşta Română au pichetat miercuri dimineaţă, începând cu ora 10:00, sediul central al companiei, nemulţumiţi de propunerile venite din partea conducerii companiei, care condiţionează majorările salariale de concedieri. Ulterior în cursul zilei de miercuri aceştia au intrat la negocieri cu directorul companiei, Alexandru Petrescu.

În context, Petrescu a declarat miercuri seară că negocierile avute miercuri cu sindicaliştii s-au desfăşurat "într-o notă realistă" în raport cu capacitatea companiei de a susţine creşteri salariale, iar acestora le-au fost prezentate "mai multe variante şi ipoteze economice".

"Există un dialog intens între echipa de management şi sindicate, iar negocierile pentru soluţionarea cererilor avansate de Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România (SLPR) sunt în curs. Discuţiile se desfăşoară într-o notă realistă vizavi de capacitatea companiei de a susţine creşteri salariale. În orice caz, principiul pe care îl propunem este că cei ce au salariile cele mai mici să poată primi cât mai mult din sumă identificată legal pentru a susţine o creştere salarială, coroborat cu alte măsuri de optimizare şi eficientizare a activităţii companiei", a precizat directorul general al Poştei Române.

În data de 27 septembrie, Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România a organizat o acţiune de protest solicitând majorarea salariului cu 200 de lei. Aceştia au ameninţat cu încetarea lucrului la începutul lunii noiembrie în cazul în care cererea lor nu va fi soluţionată. Majorarea salarială solicitată de 200 de lei brut însemna un efort pentru companie de 5 milioane de lei lunar.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

22 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9675
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6709
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7134
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.1272

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb