Abonament gratuit
Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”

BOGDAN DESPESCU:"Infracţionalitatea a scăzut în acest sezon estival cu 9%"

A.P.
Anticorupţie /

"Infracţionalitatea a scăzut în acest sezon estival cu 9%"

Secretarul de stat din MAI Bogdan Despescu a afirmat, vineri, că infracţionalitatea a scăzut în acest sezon estival cu 9% faţă pe perioada similară a anului trecut. În lunile de vară, efectivele MAI au intervenit la 395.000 de sesizări, fiind depistaţi 1.235 de urmăriţi şi prinşi în flagrant peste 13.000 de autori de infracţiuni. Despescu a afirmat că "urmează o perioadă în vom da un nou examen al responsabilităţii", reerundu-se la debutul anului şcolar şi la alegeri, scrie News.

Bogdan Despescu a prezentat, vineri, un bilanţ al activităţii angajaţilor MaI pe durata sezonului estival.

"În acest sezon estival, angajaţii Ministerul Afacerilor Interne au intervenit, în sprijinul cetăţenilor, la peste 395.000 de sesizări, au depistat 1.235 de urmăriţi şi au prins în flagrant peste 13.000 de autori de infracţiuni. Vreau să subliniez faptul că în acest sezon estival infracţionalitatea a scăzut, comparativ cu perioada similară din anul trecut, cu peste 9%", a afirmat Bogdan Despescu.

Potrivit acestuia, pe cele mai aglomerate drumuri naţionale şi autostrăzi, au fost prezenţi, zilnic, peste 1.600 de poliţişti rutieri care au acţionat pentru fluidizarea circulaţiei şi prevenirea accidentelor rutiere grave.

Au fost reţinute 51 mii de permise de conducere şi aproximativ 18 mii de certificate de înmatriculare, conform News.

"Acţiunile poliţiştilor rutieri au contribuit la creşterea siguranţei pe drumurile publice, fiind constatată o scădere cu peste 18% a numărului de accidente rutiere grave", a mai precizat Despescu.

De asemenea, peste 3.600 de poliţişti de frontieră au asigurat, zilnic, supravegherea, monitorizarea şi controlul frontierei de stat depistând peste 6.300 de persoane care încercau să intre ilegal în România, şi au aplicat 2.200 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 1,2 milioane de lei.

La rândul lor, efectivele Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au desfăşurat peste 100 mii de intervenţii în sprijinul cetăţenilor care se aflau în diferite situaţii de risc.

În scop preventiv, inspectorii din cadrul I.G.S.U. au efectuat 8 mii de controale dintre care 1.340 la unităţi de turism şi 1.355 la restaurante, cluburi şi terase. Au fost aplicate peste 4.600 de sancţiuni, în valoare de aproximativ 8 milioane de lei.

"Având în vedere numărul mare de cetăţeni prezenţi pe litoral, au fost luate măsuri suplimentare pentru protejarea acestora şi prevenirea faptelor antisociale, fiind detaşaţi în jud. Constanţa peste 1.000 de poliţişti şi cadre I.G.S.U. În acest sezon estival, au fost operaţionalizate 24 de puncte de lucru temporare pentru asigurarea intervenţiilor prompte la situaţiile de urgenţă.

Aşa cum ştiţi, împreună cu celelalte instituţii, am acordat o atenţie deosebită, acţiunilor de verificare a respectării măsurilor pentru limitarea răspândirii COVID. La finalul sezonului estival, ne-am fi dorit să anunţăm că nu a fost cazul să dăm amenzi, dar au fost persoane şi agenţi economici care nu au înţeles să respecte aceste reguli menite să protejeze sănătatea tuturor.", a mai afirmat secretarul de stat.

Potrivit acestuia, în total, pe toată perioada sezonului estival, la nivelul întregii ţări au fost verificate aproape 2,4 milioane de persoane. De asemenea, s-au făcut controale la peste 274 mii de operatori economici, precizează News.

"Mulţumim celor care au respectat legea, dar trebuie să conştientizăm că urmează o perioadă în care putem spune că vom da un nou examen al responsabilităţii: începe şcoala, vin alegerile, şi este necesar să fim mult mai atenţi şi să ne protejăm sănătatea mult mai bine", a înheiat Despescu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

21 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1135
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5487
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3705
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.6485

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie