Bogdan Putinică este noul General Manager al Microsoft România

S.B.
Companii / 08 octombrie

Bogdan Putinică este noul General Manager al Microsoft România

Compania Microsoft anunţă numirea lui Bogdan Putinică în funcţia de General Manager pentru operaţiunile din România, începând cu data de 1 noiembrie a acestui an, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Bogdan Putinică se alătură echipei Microsoft România din poziţia de Senior Vice President al grupului suedez Enea - furnizor global de soluţii de telecomunicaţii şi securitate cibernetică. Ocupând o funcţie de conducere la nivel internaţional, Bogdan Putinică a condus divizia de Professional Software Services a Enea Group, o structură cu aproximativ 400 de angajaţi şi operaţiuni în Europa, America de Nord şi China, care a înregistrat, în ultimii 9 ani, creşteri medii anuale ale veniturilor de peste 20%, independent de schimbările dinamice din piaţă.

Bogdan Putinică are un parcurs profesional remarcabil şi o carieră de 20 de ani în domeniul tehnologiei. Şi-a început activitatea profesională fondând în anul 2000 compania IP Devel - unul dintre start-up-urile de tehnologie cu cea mai rapidă ascensiune din industria de profil din România. Sub conducerea sa, IP Devel a ajuns la o cifră de afaceri de 3,5 milioane de euro şi a fost prima companie IT românească, care a pătruns pe pieţele asiatice, inclusiv pe cea din Japonia.

Ulterior, Bogdan Putinică a făcut parte din echipa de conducere a companiei Adecco IT, după ce aceasta a achiziţionat o cotă din pachetul de acţiuni al IP Devel. În calitate de Managing Partner în cadrul Adecco IT, Bogdan Putinică a facilitat dezvoltarea afacerilor grupului pe pieţele internaţionale.

Microsoft România susţine digitalizarea sectorului public şi participă într-un mod activ la dezvoltarea profesioniştilor din domeniul IT şi a startup-up-urilor româneşti pentru a permite comunităţilor, întreprinderilor şi societăţii în ansamblu să îşi reimagineze călătoria digitală, iar numirea noului General Manager are rolul de a consolida eforturile companiei în această direcţie.

"Tehnologia antrenează progesul economic şi social, iar ultimul an şi jumătate ne-a demonstrat cât de mult ne bazăm pe aceasta atât în afaceri, cât şi în viaţa de zi cu zi. Microsoft îşi propune să sprijine fiecare om şi organizaţie de la nivel global, indiferent de locul în care se află, să îşi realizeze pe deplin potenţialul, iar eu am aderat la această misiune odată cu angajamentul pe care mi l-am asumat. Alături de întreaga echipă Microsoft România, voi susţine şi voi contribui într-un mod activ la procesul de transformare tehnologică început de companie pe plan local în urmă cu 25 de ani, cu scopul de a poziţiona România ca un hub digital regional. Este un obiectiv ambiţios, al colegilor şi al partenerilor companiei şi, începând de astăzi, şi al meu. Îmi doresc ca împreună să facilităm digitalizarea unui număr cât mai mare de companii şi organizaţii, dar şi a sistemului educaţional şi public din ţară, aceste sectoare reprezentând unii dintre pilonii-cheie ai oricărei economii şi societăţi", a declarat Bogdan Putinică, General Manager Microsoft România.

În calitate de General Manager al Microsoft România, Bogdan Putinică va contribui, prin prisma expertizei sale, la atingerea obiectivelor de business ale companiei, consolidând poziţia strategică a acesteia pe piaţa locală. Totodată, va sprijini demersurile făcute de companie pentru poziţionarea României ca un hub de digitalizare prin valorificarea potenţialului remarcabil şi a atuurilor unice ale ţării - un număr mare de talente în domeniul IT, a doua cea mai mare economie din Europa Centrală şi de Est, a doua cea mai mare populaţie de dezvoltatori din regiune şi un ecosistem vibrant format din peste 30.000 de start-up-uri şi companii IT.

Absolvent al Academiei de Studii Economice din Bucureşti, cu o diplomă în Finanţe Internaţionale şi Banking, Bogdan Putinică deţine o amplă expertiză în gestionarea operaţiunilor de software services, precum şi cercetare şi dezvoltare de produse, pe multiple pieţe internaţionale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”
Dtlawyers
BTPay
Apanova

Curs valutar BNR

26 Oct. 2021
Euro (EUR)Euro4.9476
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2587
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.6280
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8750
Gram de aur (XAU)Gram de aur246.8735

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

eximbank.ro
gerocossen.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro