Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”

BOGDAN TRIF:"România are cea mai mică fiscalitate în turism din UE"

I.M.
Miscellanea /

"România are cea mai mică fiscalitate în turism din UE"

România are cea mai mică fiscalitate în turism din Uniunea Europeană, TVA 5%, iar acest fapt a generat creşteri constante ale numărului de turişti în ţară, consideră ministrul de resort, Bogdan Trif.

"Avem cea mai mică fiscalitate din UE în turism. Cele mai mici taxe din UE. TVA 5%. Chiar discutam cu operatorii care spuneau că nu mai au ce să ne reproşeze acum pe acest segment. Sunt foarte mulţumiţi motiv pentru care se şi văd investiţiile şi o să se vadă de la an la an. (...) Anul trecut am avut cu 6,5% mai mulţi turişti în România decât în 2017. Anul acesta pe primul trimestru avem iar o creştere de 6%. Doar în luna mai, raportat la 2018, avem o creştere cu aproape 13% a numărului de turişti. Sunt creşteri constante iar acestea nu au venit totuşi picate din cer. Am avut măsuri în programul de guvernare pe care le-am implementat. Fiscalitatea a fost una dintre principalele măsuri. Trebuie să le laşi bani oamenilor să poată să investească", a declarat ministrul Turismului la Digi24.

Bogdan Trif a arătat, în context, că bugetul din acest an al Ministerului Turismului este de şase ori mai mare faţă de anul trecut precizând, totodată, că este importantă promovarea locurilor unice pe care le are Româna, cum este Delta Dunării.

Astfel, ministrul a amintit un ordin de anul trecut potrivit căruia pensiunile agroturistice din Delta Dunării se pot realiza inclusiv pe o suprafaţă mai mică, de aproximativ 200 mp, arătând că era un inconvenient să se facă o agropensiune în Deltă pe 1000 mp.

"Era un inconvenient să facă o agropensiune în Delta Dunării pe 1000 mp. Nu se prea putea decât în foarte puţine locuri motiv pentru care foarte mulţi operatori erau văduviţi de astfel de oportunităţi. Acum, aceştia pot accesa fonduri europene şi fonduri naţionale astfel încât să-şi poată dezvolta aceste agropensiuni. Avem o strategie pe care vrem să o implementăm la nivel naţional şi care face referire inclusiv la Delta Dunării. Am promovat peste tot, pe la toate târgurile de turism şi la toate reuniunile, inclusiv în noul clip de promovare a României ca destinaţie turistică 365 de zile pe an, Delta a ocupat un rol important. Este prioritar să ne ocupăm de locurile unice pe care le avem, iar Delta este unul din aceste locuri. Nu întâmplător a fost integrată în Patrimoniul UNESCO", a subliniat ministrul citat.

Totodată, acesta a afirmat că se încearcă promovarea României şi în plan extern arătând că este important să vină şi turişti din afara ţării, inclusiv în Delta Dunării.

"Trebuie să fim însă foarte atenţi pentru că trebuie să dezvoltăm în Delta Dunării un turism durabil, să nu afectăm acest ecosistem pentru ca şi generaţiile viitoare să se poată bucura de el aşa cum este acum. Vom promova Delta Dunării prin toate mijloacele pe care le are Ministerul Turismului iar rezultatele se văd. Avem deja o creştere destul de mare faţă de anul trecut. Operatorii îmi spuneau că sunt cu 50% mai mulţi turişti faţă de anul trecut. Pensiunile din Deltă în sezon sunt pline", a mai spus Trif, conform sursei citate.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Topul Naţional al Firmelor 2019
Energy Transition 2019
Business Card
BTPay
Centrul de conferinţe Sheraton
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS