Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Bohai Commodity Exchange preia 50% din Bursa din Ucraina

Ziarul BURSA #Internaţional /

Bursa chineză de mărfuri Bohai Commodity Exchange (BOCE) a cumpărat o cotă de 49,9% din JSC PFTS Stock Exchange din Ucraina, potrivit anunţului făcut de agenţia de ştiri Financial Club.

Conform sursei citate, Primeview Ltd. din Belize, care avea o deţinere de 8,5% din piaţa ucraineană, a dispărut din lista acţionarilor PFTS Stock Exchange, la fel Dakal Ltd. din Belize (cu o cotă de (9,37%), Crookston Ltd. Belize (cu 9,06%,) şi Boline Ltd. din insulele Marshall (cu 9,21%). Totodată, Parvana Ltd. şi-a redus participaţia de la 8,9% la 0,11%, iar Altana Investment Management Ltd. şi-a crescut deţinereade la 2,3% la 5,1%.

Activele PFTS au scăzut cu 21,3% în primele nouă luni din 2019, la 44,71 milioane de grivne, iar capitalul propriu - cu 21,5%, la 43,39 milioane de grivne (o grivnă = 0,042 dolari americani).

La începutul lunii decembrie 2019, BOCE a anunţat că are în intenţie să cumpere 49,9% din acţiunile PFTS Exchange Ucraina. BOCE este cea mai mare bursă spot de mărfuri din China, cu o cifră de afaceri anuală de un trilion de dolari. Compania a luat fiinţă în 2009, cu participarea investitorilor privaţi chinezi, a unor companii de stat şi a municipalităţii din Tianjin.

Bohai Commodity Exchange a devenit proprietarul Băncii pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare din Ucraina în 2017. Agenţia internaţională S&P Global Ratings şi-a modificat în sens pozitiv ratingul pentru datoria pe termen lung a Ucrainei (în monedă străină şi naţională) la "B", de la "B-", cu perspectivă stabilă.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS