Abonament gratuit

Bohai Commodity Exchange preia 50% din Bursa din Ucraina

Ziarul BURSA #Internaţional /

Bursa chineză de mărfuri Bohai Commodity Exchange (BOCE) a cumpărat o cotă de 49,9% din JSC PFTS Stock Exchange din Ucraina, potrivit anunţului făcut de agenţia de ştiri Financial Club.

Conform sursei citate, Primeview Ltd. din Belize, care avea o deţinere de 8,5% din piaţa ucraineană, a dispărut din lista acţionarilor PFTS Stock Exchange, la fel Dakal Ltd. din Belize (cu o cotă de (9,37%), Crookston Ltd. Belize (cu 9,06%,) şi Boline Ltd. din insulele Marshall (cu 9,21%). Totodată, Parvana Ltd. şi-a redus participaţia de la 8,9% la 0,11%, iar Altana Investment Management Ltd. şi-a crescut deţinereade la 2,3% la 5,1%.

Activele PFTS au scăzut cu 21,3% în primele nouă luni din 2019, la 44,71 milioane de grivne, iar capitalul propriu - cu 21,5%, la 43,39 milioane de grivne (o grivnă = 0,042 dolari americani).

La începutul lunii decembrie 2019, BOCE a anunţat că are în intenţie să cumpere 49,9% din acţiunile PFTS Exchange Ucraina. BOCE este cea mai mare bursă spot de mărfuri din China, cu o cifră de afaceri anuală de un trilion de dolari. Compania a luat fiinţă în 2009, cu participarea investitorilor privaţi chinezi, a unor companii de stat şi a municipalităţii din Tianjin.

Bohai Commodity Exchange a devenit proprietarul Băncii pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare din Ucraina în 2017. Agenţia internaţională S&P Global Ratings şi-a modificat în sens pozitiv ratingul pentru datoria pe termen lung a Ucrainei (în monedă străină şi naţională) la "B", de la "B-", cu perspectivă stabilă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie