Bolt anunţă o creştere de 500% a curselor cu trotinetele electrice şi investiţii de 150 de milioane de euro în micromobilitate

G.D.
Companii / 10 mai

Bolt anunţă o creştere de 500% a curselor cu trotinetele electrice şi investiţii de 150 de milioane de euro în micromobilitate

Bolt a anunţat o creştere impresionantă a utilizării acestora. În martie 2022, Bolt a înregistrat o creştere de peste 500% a numărului de curse în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, pe plan local, în martie 2022, Bolt România a înregistrat o creştere de 10 ori a curselor cu trotinetele electrice, faţă de luna martie a anului trecut. Compania estoniană este prezentă în şapte oraşe, dintre care trei sunt lansate anul acesta, şi va fi prezentă cu serviciile de micromobilitate în mai multe oraşe din ţară, până în iunie, inclusiv.

De asemenea, compania estoniană a anunţat şi planul de investiţii în micromobilitate. Bolt va aloca peste 150 de milioane de euro în 2022, pentru a-şi extinde operaţiunile de trotinete şi biciclete electrice şi pentru a dezvolta soluţii de promovare a siguranţei şi îmbunătăţire a experienţei de utilizare. Bolt îşi va extinde în mod constant flota, care va ajunge la peste 230.000 de trotinete şi biciclete electrice la sfârşitul acestui an.

Creşterea uluitoare a numărului de călătorii din martie este rezultatul expansiunii rapide în oraşe şi ţări noi. În momentul de faţă, compania Bolt este prezentă cu serviciile de micromobilitate în 170 de oraşe europene din 20 de ţări, faţă de aproximativ 60 de oraşe din 15 ţări, unde era în urmă cu un an.

Compania intenţionează să opereze flote în peste 250 de oraşe din Europa, până la finalul acestui an. Bolt a confirmat planurile de extindere din 2022, prin obţinerea de licenţe de operare a trotinetelor în oraşe precum Oslo (Norvegia), Rijeka (Croaţia), Torino (Italia) şi Göteborg (Suedia), subliniază sursa citată.

Creşterea popularităţii trotinetelor demonstrează modul în care aplicaţia Bolt promovează mobilitatea partajată, pe măsură ce tot mai mulţi oameni renunţă la utilizarea maşinilor private, care sunt principala cauză a traficului din oraşe şi a poluării aerului.

Călin Leuştean, Micromobility Manager Bolt Romania, a declarat: "Misiunea noastră este de a ajuta la construirea de oraşe pentru oameni, nu pentru maşini, oferind alternative de mobilitate partajată accesibile şi ecologice pentru toate călătoriile intraurbane. Trotinetele electrice sunt o alternativă perfectă la maşini, pentru cursele mai scurte, din oraşe, iar faptul că vedem o cerere crescută pentru trotinete, pe măsură ce continuăm să ne extindem în toată Europa, este încurajator."

La începutul acestui an, Bolt a publicat concluziile cercetării sale efectuate în parteneriat cu Institutul Norvegian de Economie a Transporturilor (Transportøkonomisk institutt, TØI), care a constatat că încurajarea alegerii de alternative în aplicaţie a dus la o creştere cu până la 60% a numărului de utilizatori din zece oraşe europene, aceştia trecând de la cursele de ride-hailing, la trotinetele electrice pe distanţe scurte, evidenţiind, astfel, potenţialul de îmbunătăţire a calităţii aerului în oraşe, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

28 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9479
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.1794
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2155
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5370
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.2661

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro