Bolt testează o opţiune prin care oferă conducătoarelor auto posibilitatea să aleagă exclusiv curse solicitate de femei

G.D.
Companii / 12 septembrie

Bolt testează o opţiune prin care oferă conducătoarelor auto posibilitatea să aleagă exclusiv curse solicitate de femei

Bolt testează "Women for Women", o opţiune care le oferă conducătoarelor auto posibilitatea de a accepta curse solicitate doar de femei, conform unui comunicat remis redacţiei. Opţiunea este disponibilă în aplicaţia Bolt, iar conducătoarele auto care aleg să o activeze vor fi conectate exclusiv cu pasagere. La rândul lor, pasagerele pot utiliza acest serviciu pentru a solicita maşini conduse doar de femei. Preţul acestor curse este acelaşi cu cel din categoria Bolt standard.

Cristian Sălceanu, Bolt Romania Country Manager, Ride-hailing, a declarat: "Siguranţa şi confortul reprezintă priorităţile noastre, atât pentru şoferii parteneri, cât şi pentru pasageri, indiferent de gen, de aceea iniţiativa Women for Women îşi propune să creeze o linie de comunicare directă între şoferii şi pasagerii de gen feminin, în cazul în care femeile preferă să călătorească astfel. Estimările noastre arată că mai puţin de 5% din totalul şoferilor activi pe platforma Bolt sunt femei. Drept urmare, Women for Women încurajează femeile să devină şoferi, să aleagă un loc de muncă cu program flexibil, care le permite să-şi organizeze munca în paralel cu alte activităţi desfăşurate zilnic".

Andreea Rusu, directoarea executivă a Centrului FILIA, a spus: "Iniţiativa Bolt de a integra în aplicaţie o opţiune dedicată exclusiv femeilor reprezintă un pas important în promovarea siguranţei pentru această categorie de şoferi şi pasageri. Centrul FILIA susţine în totalitate acest efort, deoarece o societate în care drepturile sunt respectate, iar şansele de afirmare ale bărbaţilor şi femeilor sunt egale - indiferent de alte criterii sociale sau de apartenenţă - reprezintă o societate echitabilă, bazată pe respect reciproc".

Potrivit sursei citate, noua opţiune de călătorie este inclusă în aplicaţia Bolt şi poate fi activată sau dezactivată în funcţie de preferinţe - atât de conducătoarele auto, cât şi de pasagere - fiind disponibilă în Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Constanţa, Timişoara, Oradea, Braşov, Sibiu, Craiova, Ploieşti şi Galaţi.

Conducătoarele auto partener Bolt care folosesc această opţiune nu vor fi penalizate atunci când anulează o cursă, dacă persoana care aşteaptă să fie preluată se dovedeşte a nu fi femeie, deşi comanda a fost făcută cu opţiunea Women for Women.

Lansarea opţiunii "Women for Women" reprezintă o oportunitate pentru femeile care doresc să conducă cu Bolt. Persoanele interesate pot contacta direct compania pe e-mail, la romania-driver@bolt.eu, unde vor fi informate despre condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească şi procedurile pe care trebuie să le urmeze pentru a deveni şoferi parteneri, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0120
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7274
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.4903

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro