BOMBA TICAIE LA ASF / HUŢUCĂ, PNL: "Prefer un economist «care a demonstrat», pentru poziţia de preşedinte ASF"

M.G.
Ziarul BURSA #Politică / 18 mai 2020

"Prefer un economist «care a demonstrat», pentru poziţia de preşedinte ASF"

Bogdan Huţucă, deputat PNL şi vicepreşedintele Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor, nu a dorit să comenteze situaţia scandaloasă din piaţa de capital şi conflictul izbucnit în jurul SIF-urilor ş până nu cunoaşte toate detaliile, în schimb opinează că Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) este o structură care a integrat întotdeauna oameni capabili, dar şi oameni care veneau exclusiv pe relaţii şi nepotisme.

Domnia sa ne-a mai spus că nu s-a dorit numirea unui nou preşedinte până în acest moment şi că probabil social-democraţii sunt indecişi ori din cauza faptului că au mai multe variante pentru post ori din cauză că vor să folosească poziţia ca monedă de negociere.

Acesta ne-a precizat: "Dintotdeauna ASF a fost o structură care a integrat personal de toate felurile. Şi oameni capabili dar şi oameni care veneau exclusiv pe relaţii, nepotism, şi care îşi puneau amprenta într-un mod destul de neplăcut asupra activităţilor atât de piaţa de capital cât şi de asigurări. (...) Numirea (unui nou preşedinte) depinde de comisiile parlamentare. ASF are un grad de independenţă dar se află sub controlul Parlamentului, conducerea este numită de Parlament. Ulterior plecării domnului Badea nu a fost introdus pe ordinea de zi a Comisiilor parlamentare o nouă selecţie cu privire la această poziţie. Introducerea unei noi selecţii ţine de presiunea pe care o pun grupurile parlamentare asupra Biroului permanent al camerei. Ideea e ca nu s-a vrut, majoritatea în acel birou permanent momentan e deţinută de socialişti. Probabil sunt indecişi pe acest subiect. N-aş ştii să spun de ce sunt indecişi, dar deobicei eşti indecis ori când ai mai multe variante ori când vrei să foloşeşti ca monedă de negociere acea poziţie".

Huţucă a conchis notând că ar prefera un economist "care a demonstrat" să ocupe poziţia de preşedinte ASF şi că "nu se pune problema neapărat de independent sau afiliat politic, ci se pune problema unui CV şi a unui profesionist".

Recent, un grup important de organizaţii care fac parte din Grupul Consultativ pentru Protecţia Consumatorilor de servicii financiare non-bancare, organizat pe lângă ASF, a solicitat Parlamentului, într-o scrisoare deschisă, resetarea activităţii ASF, în primul rând la nivelul conducerii acesteia. Organizaţiile respective consideră că ASF traversează o gravă criză de autoritate şi de leadership, care trebuie depăşită rapid, pentru ca activitatea pe toate cele trei pieţe reglementate şi supravegheate de către ASF (piaţa asigurărilor, piaţa de capital şi piaţa pensiilor private) să se îmbunătăţească substanţial, iar încrederea consumatorilor în diversele lor ipostaze (asiguraţi, investitori de retail, participanţi şi beneficiari de pensii private) să revină la un nivel care să susţină creşterea activităţii pe cele trei pieţe.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Super protecție cyber pentru echipamente de business
BITCOIN ROMANIA

Curs valutar BNR

24 Feb. 2021
Euro (EUR)Euro4.8743
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0100
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4221
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6714
Gram de aur (XAU)Gram de aur233.0869

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Learning and Development Conference 2021
www.hipo.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro