BOMBA TICAIE LA ASF / SENATORUL PSD VIOREL ARCAŞ:"Este o situaţie neplăcută că încă nu avem un preşedinte numit la ASF"

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică / 18 mai 2020

VIOREL ARCAŞ

VIOREL ARCAŞ

Comisia de buget, finanţe-bănci a Senatului a primit mai multe sesizări punctuale privind activitatea desfăşurată de Autoritatea de Supraveghere Financiară, dar cele mai multe dintre ele privesc sectorul asigurărilor, a precizat pentru Ziarul BURSA senatorul PSD Viorel Arcaş, preşedintele comisiei respective.

În legătură cu activitatea lui Gabriel Grădinescu, vicepreşedintele ASF pentru piaţa de capital, Viorel Arcaş ne-a spus: "Nu am primit nicio sesizare cu privire la activitatea desfăşurată de acesta. Vom vedea ce se mai întâmplă, dar menţionez că membrii comisiei vor analiza orice sesizare primită în legătură cu activitatea ASF".

În privinţa desemnării unui nou preşedinte al Autorităţii pentru Supraveghere Financiară, şeful comisiei de specialitate din Senat ne-a spus că Birourile Permanente Reunite ale Parlamentului vor stabili data când va începe procedura respectivă.

Viorel Arcaş, preşedintele Comisiei buget, finanţe-bănci din Senat, a precizat: "Este o situaţie neplăcută că încă nu avem un şef la ASF. Înainte de decretarea stării de urgenţă erau discuţii privind numirea unui preşedinte pentru această instituţie şi numirile pentru alte funcţii la ANRE şi Curtea de Conturi. Din păcate, situaţia ASF este mai delicată, deoarece a trecut destul de mult timp de când Autoritatea nu are un preşedinte. Nu cred că vom reuşi să numim un preşedinte până la 1 iunie, dar sper ca în cursul acestei sesiuni parlamentare să rezolvăm această problemă stringentă".

Referitor la candidatura senatorului Daniel Zamfir la funcţia de preşedinte al ASF, Arcaş a menţionat că nu ne poate preciza dacă acesta se află în cărţi pentru a obţine postul respectiv, deoarece nu a fost luată încă o decizie în PSD.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Super protecție cyber pentru echipamente de business
BITCOIN ROMANIA

Curs valutar BNR

25 Feb. 2021
Euro (EUR)Euro4.8725
Dolar SUA (USD)Dolar SUA3.9845
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4025
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6427
Gram de aur (XAU)Gram de aur229.6421

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
www.hipo.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro