Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

"Bombardier" taie 7.500 de posturi, până în 2018

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional /

"Bombardier" taie 7.500 de posturi, până în 2018

Producătorul canadian de avioa-ne şi trenuri "Bombardier" Inc. va elimina posturi pentru a doua oară în acest an, renunţând la circa 10% din personalul său de la nivel global, în decurs de doi ani, informează Reuters.

Compania, care a depus eforturi în ultimii ani ca să diminueze cos-turile diviziei aerospaţiale, a anunţat, vineri, că va renunţa la aproximativ 7.500 de locuri de muncă la nivel global, din care aproape două treimi sunt la "Bombardier Transportation". Restul afectează salariaţii diviziei aerospaţiale. Peste 2.000 de posturi vor fi eliminate în Canada.

Potrivit "Bombardier", cheltuielile de restructurare vor fi de 225-275 milioane de dolari.

Directorul executiv al "Bombardier", Alain Bellemare, a declarat: "Înţelegem aceste decizii dificile, însă în final vom avea o organizaţie mai flexibilă, mai puternică". Oficialul companiei a subliniat că măsurile de eliminare a posturilor fac parte dintr-un plan mai amplu menit să-i îmbunătăţească operaţiunile.

Bellemare a fost angajat la compania canadiană în februarie 2015 cu un mandat de restabilire a profitabilităţii.

Din această restructurare, "Bombardier" aşteaptă economii de circa 300 de milioane de dolari până la finele lui 2018.

În luna februarie, Bellemare a dezvăluit un plan de eliminare a 7.000 de posturi în decurs de doi ani, iar aproape 60% din aceste locuri de muncă au fost tăiate până la sfârşitul lunii iunie. Producătorul de avioane şi trenuri avea un total de circa 70.900 de salariaţi la 31 decembrie 2015.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie