Abonament gratuit

Boromir Ind cere retragerea acţionarilor minoritari din Boromir Prod

V.D.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Boromir Ind cere retragerea acţionarilor minoritari din Boromir Prod

Acţiunile Boromir Prod vor fi suspendate de la tranzacţionare începând de mâine 

Boromir Ind, acţionar majoritar al societăţii Boromir Prod, solicită retragerea acţionarilor minoritari din capitalul social al companiei, la preţul de 0,41 de lei pe acţiune, potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB). În acest context, acţiunile Boromir Prod vor fi suspendate de la tranzacţionare începând cu data de mâine, 31.07.2018, la cererea producătorului din domeniul panificaţiei.

"Acţiunile Boromir Prod Buzău vor fi suspendate de la tranzacţionare începând cu a treia zi de la data publicării anunţului (n.r. vineri, 27 iulie)", arată comunicatul citat.

Boromir Prod (SPCU) a realizat, în primul trimestru al acestui an, venituri totale din exploatare de 20,11 milioane lei, în creştere cu 3,33% faţă de 19,47 milioane lei - veniturile din primele trei luni ale lui 2017.

Pe de altă parte, cel mai mare impact pe partea de costuri a venit de la cheltuielile cu beneficiile angajaţilor, care au urcat cu 15,46%, la 4,18 milioa­ne lei, de la 3,62 milioane lei. Astfel, profitul net s-a prăbuşit cu 76,22%, la aproximativ 822.000 de lei, faţă de 3,71 milioane lei în primele 3 luni din 2017.

Boromir Prod a obţinut, în 2017, un profit net de 5,42 milioane de lei, faţă de 2,16 milioane de lei în anul 2016, potrivit datelor preliminare ale companiei transmise către BVB.

Rezultatul din exploatare s-a cifrat la 3,6 milioane de lei, în creştere cu 51,77% faţă de anul anterior (2,42 milioane de lei).

Boromir Ind, acţionarul majoritar al producătorului din panificaţie, a finalizat, în luna martie a acestui an, o ofertă publică de cumpărare, prin care a reuşit să mai achiziţioneze 4.557.159 de titluri SPCU, reprezentând circa 1,95% din societate, la preţul unitar de 0,37 de lei, însumând 1,69 milioane de lei.

Boromir Ind, societate controlată de omul de afaceri Constantin Boromiz, deţinea, anterior ofertei, 94,3% din acţiunile Boromir Prod, după ce şi-a sporit deţinerea de la 90,36%, la finalul lui 2016.

În prezent, Boromir Ind a ajuns la circa 96,25% din societate, peste pragul de 95%, la care majoritarul poate cere retragerea obligatorie a celorlalţi acţionari (procedură numită şi "sqweeze out") şi delistarea companiei de la BVB.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Unde cistigurile sunt bune cei mici sunt esclusi de la ciolan, dar se doreste o bursa mai mare in romania

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa Digitalizarea României şi tehnologia 5G
DTLAWYERS
Hidroelectrica
Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
RSM
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie