Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

"Bosch" închide o uzină din Marea Britanie

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional /

Producătorul german de componente auto "Robert Bosch" GmbH, cel mai mare din lume, va închide o uzină din Marea Britanie, anul viitor, măsură care va conduce la eliminarea a 900 de locuri de muncă. Producţia va fi transferată parţial în Ungaria.

Potrivit "Bosch", operaţiunile uzinei din Cardiff, Wales, care produce alternatoare pentru compania auto BMW AG, ar urma să fie reduse treptat până în 2011. "Bosch" mai deţine patru unităţi de producţie în Mare Britanie.

"Bosch" încearcă să-şi diminueze cheltuielile, după ce, în 2009, a înregistrat prima pierdere operaţională din ultimii 60 de ani, ca urmare a declinului din sectorul auto.

Purtătorul de cuvânt al "Bosch", Emma Hills, a precizat că a fost aleasă pentru închidere uzina din Cardiff întrucât aceasta produce pentru BMW, "Mercedes-Benz"(divizie "Daimler" AG) şi pentru unii constructori de camioane de pe pieţe în care cererea a fost foarte slabă.

Producătorii de autoturisme de lux BMW şi "Daimler" s-au confruntat cu scăderea puternică a vânzărilor anul trecut, întrucât nu au reuşit să beneficieze de pe urma stimulentelor guvernamentale. Vânzările BMW s-au redus cu 15%, iar cele ale "Mercedes" - cu 14%, potrivit Asociaţiei Producătorilor de Automobile din Europa.

În ultimul an, "Bosch" a eliminat circa 10.000 de locuri de muncă din cele 270.000 de care dispunea la nivel mondial.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS