Bozankaya şi Primăria Municipiului Iaşi au semnat contractul pentru livrarea a 18 tramvaie noi

F.D.
Miscellanea / 4 aprilie

Bozankaya şi Primăria Municipiului Iaşi au semnat contractul pentru livrarea a 18 tramvaie noi

Primăria Municipiului Iaşi a semnat, joi, 4 aprilie, contractul cu producătorul de material rulant Bozankaya pentru furnizarea a celor 18 tramvaie. Mijloacele de transport sunt achiziţionate cu fonduri europene prin intermediul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), subliniind astfel angajamentul companiei pentru modernizarea infrastructurii urbane în conformitate cu standardele europene, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

La eveniment au participat primarul Mihai Chirica, reprezentanţii Companiei de Transport Public (CTP) precum şi ai companiei Bozankaya (Emrah Dal - Vicepreşedinte şi Ulaş Beştepe - Manager de proiect).

"Ne bucurăm să vă anunţăm că, în urma contractului pentru 16 tramvaie semnat în 2019, împreună cu municipiul Iaşi am decis să extindem această colaborare prin iniţierea unui nou proiect pentru 18 mijloace de transport noi. Această decizie reprezintă un pas semnificativ în direcţia progresului oraşului şi confirmă încrederea reciprocă dintre noi. Ne bucurăm să continuăm această călătorie de succes împreună", a declarat Emrah Dal, vicepreşedinte al companiei Bozankaya.

"Noile tramvaie vor aduce o creştere semnificativă a mobilităţii şi a eficienţei economice. Acestea vor contribui la reducerea diferenţei dintre traficul de vârf şi cel din afara orele de vârf, astfel că vor îmbunătăţi serviciile de transport în timpul weekend-urilor. În plus, introducerea acestor tramvaie noi va duce la retragerea din circulaţie a unui număr echivalent de vehicule vechi. Contractul intră de astăzi în vigoare din punctul de vedere operaţional deoarece vom emite ordinul de începe al lucrărilor, al furnizării pentru noi", a declarat primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica.

Valoarea totală a proiectului este de 168 milioane de lei, ia primul tramvai va ajunge în Iaşi în aproximativ 15 luni, livrările ulterioare fiind planificate la fiecare trei luni. Noile tramvaie vor avea o capacitate minimă de 164 de pasageri, dintre care cel puţin 44 de locuri pe scaune. Acestea vor avea o lungime de aproximativ 20 de metri şi sunt dotate cu tehnologii de ultimă generaţie, aer condiţionat, încălzire, Wi-Fi, GPS, panouri LED, sisteme de climatizare, sisteme de avertizare în caz de coliziune, reprezentând o investiţie în viitorul mobilităţii urbane din municipiul Iaşi.

"Acest nou proiect subliniază că Bozankaya nu este doar un producător, ci şi o forţă inovatoare în domeniul ingineriei. Proiectele noastre nu numai că ne îmbunătăţesc capacităţile tehnice şi ne consolidează competitivitatea la nivel global, dar contribuie şi la dezvoltarea oraşelor durabile. Colaborarea noastră cu municipiul Iaşi nu aduce doar realizări tehnice remarcabile, ci şi ne oferă oportunitatea de a aduce o contribuţie semnificativă la nivel social. Odată cu noile tramvaie, ne dorim să influenţăm pozitiv viaţa de zi cu zi a locuitorilor oraşului. Astfel, sperăm să aducem o schimbare benefică şi să contribuim la îmbunătăţirea calităţii vieţii în comunitate", a conchis vicepreşedintele Bozankaya.

APA NOVA
eximbank.ro
danescu.ro
boromir.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9751
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5879
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0460
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8059
Gram de aur (XAU)Gram de aur351.6538

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
domeniileostrov.ro
ccib.ro
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb