DIGI Comunications

Braiconf vinde terenul pe care funcţionează fabrica de textile către Kaufland România

A.P.
Piaţa de Capital / 05 martie

Braiconf vinde terenul pe care funcţionează fabrica de textile către Kaufland România

Producătorul de textile Braiconf vrea să îşi vândă terenul pe care funcţionează fabrica în prezent către Kaufland România, la un preţ de peste 7 milioane de euro, şi să investească aproape 9 milioane de euro într-un nou sediu, care va fi tot în Brăila, potrivit News.

"Compania Braiconf, cu o tradiţie de 70 de ani pe piaţă, anunţă că a luat decizia de a reloca fabrica de la Brăila, ca parte a unui amplu program de investiţii în noua strategie a mărcii pe termen lung. Noul sediu al fabricii Braiconf va rămâne în Brăila, iar managementul analizează două opţiuni: fie renovarea unei clădiri istorice, fie o construcţie nouă pe un teren dintr-o zonă centrală. Braiconf va supune aprobării acţionarilor în cadrul AGA care va avea loc în data de 12 aprilie 2021 vânzarea terenului cu o suprafaţă de 10.000 mp, pe care se află fabrica actuală, către Kaufland România, la un preţ de peste 7 milioane de euro", a informat Braiconf.

În cadrul aceleiaşi AGA a Braiconf, se va supune votului acţionarilor şi aprobarea unei investiţii în valoare de aproape 9 milioane de euro pentru noul sediu al fabricii, clădire, utilaje, echipamente.

Această decizie importantă de relocare a fabricii se înscrie în strategia de business pe termen lung a acţionariatului majoritar al companiei, care doreşte să investească în modernizarea celebrei mărci româneşti şi a tuturor componenetelor din jurul său: sedii, linii proprii, resursă umană, detaliază News.

Braiconf va avea un sediu nou, în zona centrală a oraşului. În acest moment, managementul companiei analizează fie posibilitatea de a renova o clădire istorică, ce permite activităţi de producţie, şi a o valorifica, fie achiziţionarea unui teren în zona centrală care să permită construirea de la zero a noului sediu.

"Avem două opţiuni în acest moment şi analizăm 4 clădiri istorice de producţie şi 4 loturi de teren în zona centrală. Ne-am dori foarte mult să reuşim să renovăm una dintre aceste clădiri istorice, să o transformăm în noul sediu Braiconf şi astfel să o redăm comunităţii, să o readucem la viaţă. Braiconf înseamnă tradiţie, înseamnă istorie, dar şi adaptare la prezent şi simţim că s-ar potrivi să aducem o clădire istorică la viaţă şi să completăm prin arhitectură tot ce simbolizează marca noastră. În prezent analizăm aceste opţiuni şi, până la finalul lunii martie, vom lua o decizie", mai spune Silviu Dumitrache.

Relocarea fabricii Braiconf se va realiza în decurs de aproximativ doi ani, timp în care compania va efectua operaţiuni paralele de pregătire a noului sediu şi continuare a producţiei în actuala incintă. De asemenea, managementul companiei a declarat că nu va face disponibilizări odată cu această decizie de business, creşterea resursei umane şi a remuneraţiei fiind pe lista obiectivelor Braiconf.

"Noul sediu al fabricii Braiconf va fi tot în Brăila, în zona centrală, nu suntem interesaţi să relocăm producţia la marginea oraşului, în aşa-zisele 'panouri sandwich', nu ne reprezintă. Angajaţii Braiconf vor avea spaţii mai frumoase de lucru. Vrem să investim în acest sector pentru a-i da o şansă, pentru a avea proiecte care să antreneze echipa, dar şi să asigure o marjă corectă pentru o mai bună remuneraţie a colectivului", adaugă preşedintele companiei.

Acţionarii majoritari Braiconf anunţă un plan investiţional semnificativ, ca în toate segmentele lor de activitate, un exemplu fiind compania Electroargeş, pentru care în ultimii trei ani s-au realizat investiţii de peste 6 milioane de euro din surse proprii. Compania înregistrează o producţie anuală de peste 800.000 cămăşi pentru mărci precum Braiconf, Eton, Porsche, Cartier, Harmont&Blane, Hermes, Kenzo, LVMH şi alţii.

Noua strategie Braiconf include şi schimbări în zona liniilor de producţie şi a colecţiilor, care vor fi anunţate în perioada următoare.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. bravo lor cu cat mai multe intreprideri vechi cu renume renasc si le merge bine ne va merge si noua tuturor

    Pretul la o camasa ce se vinde pe piata interna nu trebuie sa fie ca cel din zona sutelor de euro pentru Porsche si altii. Daca fac mai multi bani din export atunci nu trebuie sa fie laudati pentru intern.

    Nu pot sa ma bucur atunci cind am cumparat o camasa Braiconf in Anglia cu 5 lire. Asa da ajutor pentru Braiconf, nu ??? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

12 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9205
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1335
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4728
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6802
Gram de aur (XAU)Gram de aur231.4488

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

FINANCIAL FORUM 2021
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro