BRD - nou acord de garantare cu Fondul European de Investiţii

F.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 29 octombrie 2019

BRD - nou acord de garantare cu Fondul European de Investiţii

BRD Groupe Societe Generale a încheiat un nou acord de garantare cu Fondul European de Investiţii (FEI), prin intermediul căruia pune la dispoziţia IMM-urilor din România finanţări - credite de investiţii şi credite pentru capital de lucru.

Împrumuturile acordate în cadrul acestui program beneficiază de garanţie FEI în proporţie de 60% din valoare şi pot fi folosite pentru finanţarea activităţii curente pe termen mediu (credite revolving şi non-revolving) pentru asigurarea capitalului de lucru, atât pentru activităţi noi, cât şi pentru activităţi existente. În plus, creditele pot fi utilizate şi pentru finanţarea investiţiilor pe termen lung (credite non-revolving).

Valoarea totală a facilităţilor acordate unui IMM în cadrul Programului Iniţiativa pentru IMM-uri, calculate la nivel de grup, este de 22,7 milioane lei, cu respectarea pragului maxim permis privind ajutorul de minimis (maximum 200.000 euro, în echivalent lei, respectiv 100.000 euro în cazul întreprinderilor care desfăşoară activitate în domeniul transportului rutier, pe o perioadă de 3 ani fiscali consecutivi), conform news.ro.

Excepţie fac creditele care îndeplinesc criteriile specifice Programului Orizont 2020, pentru care valoarea cumulată a creditelor nu va depăşi echivalentul în RON a 7,5 milioane euro. Nivelurile marjelor variază între 2,35 şi 5,4 puncte procentuale peste Robor 3M, în funcţie de profilul solicitantului şi destinaţia creditului.

De la lansarea instrumentului financiar şi până în prezent, BRD Groupe Societe Generale a finanţat, cu o valoare cumulată a creditelor de aproximativ 60 milioane lei, peste 200 de IMM-uri care activează în diferite domenii de activitate precum comerţ, producţie, transporturi, servicii medicale, de arhitectură, producţii cinematografice etc.

Tranzacţiile beneficiază de sprijinul Uniunii Europene prin programul Iniţiativa pentru IMM-uri, finanţat de Uniunea Europeană, prin FEDR şi Horizon 2020, şi de către Fondul European de Investiţii şi Banca Europeană de Investiţii.

BRD - Groupe Societe Generale operează o reţea de 699 de unităţi. BRD are aproximativ 2,4 milioane de carduri şi o reţea de acceptare de aproximativ 27.000 POS-uri şi aproape 1.600 ATM-uri. Activele totale ale băncii erau, la finalul lunii iunie 2019, de 55 miliarde lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
infinitumcosmetics.ro
fabricadeceai.ro

Curs valutar BNR

26 Mai. 2022
Euro (EUR)Euro4.9423
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6194
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8107
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8196
Gram de aur (XAU)Gram de aur274.1764

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro