BRD, premiu Global Finance pentru cea mai bună bancă în Trade Finance

M.C.
Bănci-Asigurări / 30 ianuarie

BRD, premiu Global Finance pentru cea mai bună bancă în Trade Finance

BRD-Groupe Societe Generale a primit, pentru a şaptea oară în ultimii opt ani, din partea publicaţiei americane Global Finance, premiul "Best Trade Finance Provider", în cadrul competiţiei anuale "The World's Best Trade Finance Providers 2023", care îi desemnează pe cei mai buni furnizori de servicii şi produse de trade finance din peste 100 de ţări şi teritorii, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei, boardul editorial al revistei Global Finance a selectat cele mai bune bănci în trade finance pe baza chestionarelor completate de bănci şi alţi furnizori, precum şi a contribuţiilor analiştilor din industrie, conducătorilor de companii şi experţilor în tehnologie.

Criteriile pentru desemnarea câştigătorilor includ, printre altele, volumul tranzacţiilor, aria de acoperire a serviciilor, calitatea serviciilor pentru clienţi, pricingul competitiv şi inovarea tehnologică.

Distincţia confirmă importanţa pe care BRD o acordă calităţii serviciilor şi produselor de trade finance, fie ele clasice (acreditive, scrisori de garanţie, incasso), soluţiilor unice, precum FINTRA, sau soluţiilor personalizate Trade - Factoring integrate, adaptate specificului contractelor clienţilor.

FINTRA este o soluţie simplă şi flexibilă de finanţare, ce are la bază angajamentul irevocabil de plată la termen prin acreditiv documentar emis de BRD şi care poate reduce decalajul de finanţare dintre parteneri, permiţând importatorilor să îşi menţină angajamentele la scadenţă, în timp ce exportatorii sunt plătiţi la vedere de către BRD. Prin asocierea unei soluţii de factoring, respectiv a unei soluţii de acoperire a riscului valutar, companiile obţin, pe lângă securizarea parteneriatelor-cheie din lanţul de aprovizionare şi desfacere, şi optimizarea fluxului de numerar, predictibilitate şi dezvoltarea colaborărilor. Aprecierea clienţilor pentru FINTRA a propulsat BRD, în ultimii 5 ani, pe prima poziţie în piaţă din perspectiva numărului de acreditive de import, subliniază sursa citată.

BRD reuneşte în departamentul său Global Transaction Banking 4 linii de business : plăţi şi cash management, trade services, bănci corespondente şi factoring, centre de expertiză dedicate clienţilor, de la companii foarte mici la mari companii multinaţionale şi instituţii financiare.

Premiul « Global Finance » pentru activitatea de trade finance se adaugă distincţiilor obţinute de BRD în factoring. Conform ultimelor date disponibile la nivelul Factors Chain International, BRD este pe locul 14 mondial la categoria Cel mai bun factor de import şi export (din circa 400 de factori din peste 90 de ţări din întreaga lume) şi deţine o cotă de 26% din piaţa românească a factoringului.

"Suntem foarte mândri să primim din nou acest premiu din partea Global Finance. BRD a făcut pionierat pe piaţa românească în ceea ce priveşte serviciile de trade finance, căutând mereu să aducă îmbunătăţiri suplimentare la nivelul calităţii, vitezei şi fiabilităţii, iar profesioniştii din echipele noastre se angajează întotdeauna să le ofere clienţilor cele mai bune servicii posibile. Le mulţumesc clienţilor noştri pentru încrederea şi aprecierea lor", a spus Maria Rousseva, Director General adjunct al BRD, responsabilă cu activităţile de corporate banking.

Specializată pe domeniul bancar şi al pieţelor financiare, revista Global Finance a fost fondată în 1987 la New York si are peste 50.000 cititori în 193 de ţări. Premiile "Global Finance" recompensează instituţiile financiare cele mai performante din diferitele regiuni ale lumii, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

FORUMUL INVESTITORILOR 2023
BURSA
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
aages.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

31 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9491
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5463
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9573
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6256
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.4390

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro