Abonament gratuit

Brexitul poate fi adus înapoi în Parlament

P.A.
Internaţional /

Theresa May (Sursa foto: Twitter)

Theresa May (Sursa foto: Twitter)

Theresa May a stabilit o întâlnire pentru showdown-ul final al Brexit-ului, prin care promite să aducă Brexitul înapoi în Parlament la începutul lunii iunie, relatează Bloomberg.

În urma discuţiilor cu Partidul Muncitoresc, nu s-a stabilit un acord, dar speră că membrii Parlamentului o vor sprijini, ca să pună capăt procesului care desparte cele două părţi principale.

Steve Barclay, secretarul Brexit, a declarat pentru BBC: "Este timpul ca Parlamentul să ia o decizie. Ţara trebuie să meargă mai departe. Afacerile trebuie să aibă certitudine".

Conform Bloomberg, în realitate, May a rămas fără opţiuni. A pornit discuţii cu Labour cu şapte săptămâni în urmă, argumentând că nimic altceva nu a funcţionat. Partidul Conservator a fost deranjat, însă discuţiile nu au adus un progres,nefiind clar că ar putea oferi o majoritate.

Următoarea etapă a planului din mai, anunţată din luna aprilie, se îndreaptă către o serie de voturi indicative în cazul în care negocierile eşuează. Se pare că aceasta a fost modificată.

În schimb, în săptămâna din 3 iunie, în timp ce Donald Trump se va afla în Regatul Unit în vizita de stat, Theresa May va pune în faţa Parlamentului Bill-ul privind acordul de retragere. Guvernul a declarat că acest lucru este "imperativ" dacă proiectul de lege urma să fie aprobat înainte ca Parlamentul să plece în vacanţă în iulie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS