Abonament gratuit

BRM şi KELER CCP sunt pregătite să lanseze noi produse şi servicii pe piaţă de gaze naturale

A.C.
Companii /

BRM şi KELER CCP sunt pregătite să lanseze noi produse şi servicii pe piaţă de gaze naturale

Contractele forward pe gaze naturale cu garantare prin servicii de contraparte centrală sunt gata pentru lansare la Bursă Română de Mărfuri (BRM). BRM şi KELER CCP au finalizat integrarea şi testarea sistemului IT necesar tranzacţionării acestor produse astfel încât procesul de admitere a participanţilor pe această piaţă poate fi demarat, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Conform sursei, în ultimele luni, BRM şi furnizorul de soluţii de compensare KELER CCP au finalizat specificaţiile IT, implementarea şi testarea noului sistem de tranzacţionare şi clearing, astfel încât, la momentul actual acestea sunt pregătite pentru a fi utilizate de către particpantii pe piaţă de gaze naturale.

Karoly Matrăi, CEO al KELER CCP a declarat: "KELER CCP, prima casă de compensare din regiune autorizată în conformitate cu reglementările EMIR, este încântată să îşi prezinte expertiză şi experienţă prin lansarea şi operarea cu succes a sistemului de clearing. A fost un proiect provocator pentru dezvoltarea serviciilor noastre pe piaţă BRM de Contracte forward pe gaze naturale, dar suntem pregătiţi şi convinşi că acesta va fi un pas uriaş pentru BRM şi piaţă din România ".

Reprezentanţii companiei transmit: "Lansarea noii pieţe a gazelor naturale BRM cu soluţia de clearing oferită de KELER CCP va stimula dezvoltarea unei pieţe româneşti competitive, transparente şi fiabile care funcţionează pe baza nediscriminatorie şi care va stimula comercializarea pe termen lung a gazelor naturale în întreagă regiune".

Gabriel Purice, Preşedinte Director General al BRM a adăugat: "Scopul nostru strategic este de a face piaţă noastră mai atractivă prin crearea unui sistem de tranzacţionare securizat şi standardizat, care este acum mult mai accesibil. În timpul perioadei de testare, am monitorizat nevoile clienţilor noştri şi cererea pieţei, ameliorând continuu cu KELER CCP soluţia oferită. Noul sistem va permite BRM să creeze un mediu de piaţă modern, sigur şi orientat către standardele din Europa ".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie