Brokerii, scutiţi de contribuţia pentru administrarea Fondului de Compensare a Investitorilor

Adina Ardeleanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 6 iunie 2011

Brokerii au o grijă mai puţin, după ce acţionarii Fondului de Compensare a Investitorilor au decis, în Adunarea Generală din 27 aprilie, o contribuţie zero pentru cheltuieli administrative, în acest an.

Fondul şi-a bugetat, pentru 2011, un profit brut de 27.600 lei, în urma unor venituri de 911.500 lei şi a unor cheltuieli de 883.900 lei. Adminis­tratorii FCI vor fi remuneraţi cu 1.350 lei/lună, potrivit deciziei acţionarilor.

În 2010, Fondul a înregistrat un profit de 411.199 lei, din care 96% va merge către administrare şi func­ţionare.

FCI va emite 450 de acţiuni

Acţionarii FCI au constatat, în AGA, că societăţile "H&C Securities", "Global Valori Mobiliare" şi "SAI Depfa Asset Management România" au fost lichidate şi nu mai îndeplinesc condiţiile necesare să fie acţionari ai Fondului, astfel că a fost decisă anularea acţiunilor lor, în total 450. FCI a mai decis să emită în loc alte 450 de titluri, la un preţ egal cu valoarea nominală, respectiv 10 lei.

Pe 27 aprilie, a fost modificat şi actul constitutiv al FCI, astfel încât Fondul îşi poate răscumpăra acţiunile, în situaţia în care consideră oportun.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Chirtu este omul lui Farmache.Farmache a reusit perfomanta de neegalat sa faca din piata de capital...nimic...cu Tepes. Bravo!

    Chirtu este adus din Calarasi si este omul de paie a lui Farmache. Neamull lui Farmache are si o traditie in tradare in spate. Neagu Giuvara spunea sapt.trecuta ca Tudor Vladimirescu a fost tradat de aromanii din neamul lui Farmache. Deci nimic nou! Inca cu Chirtu, cu Fanel, lucrurile stau ceva mai mult. Au fost impreuna la un SSIF pe care l-au falimentar, tot el l-a pus director la Fond si tot el ii spune si ce sa faca. Ca sa nu mai vorbim de fosta lui garsoniera ce se intampla si cu i-o dadea. Poate ne va da un comunicat si va exprima clar opinia lui/

    in piata sunt oameni cu stele. stele in cap si stele pe umar. machidonul are pe umar si cei pe care ii sprijina la fel.nu au nici un fel de strategie. exp. se gandesc sa reduca cheltuielile si ce fac apoi fac paranghelie mare la hilton cu zeci de euroi pentru listare bvb, apoi ij nov 15 ani de bvb si iar cheltuiala mare.unde este dlor strategia? primarul de la bvb a instituit o asa zisa conducere ostila care sa-i faca pe salariati sa plece. Insa dlor va rog uitati-va in oglinda si vedeti cum stati cu munca, cu moralitatea si va rog faceti in asa fel sa nu mai defaimati Bursa. Prin activitatile voastre de zi de zi defaimati cu adevarat Bursa. Dimineata cititi ziarele de scandal, la pranz sex de masa, apoi odihna si la ora 6 chef de munca. Pe cine mai palaliti mai pacalicilor?

    Sincere felicitari jurnalistelor lui Make, care nu mai contenesc in a ne uimi cu inteligenta lor sclipitoare si cu dedicarea intensa ordinelor stapanului suprem. Ma simt fericit si usurat sa stiu ca aceste minunate fete vegheaza la buna informare, publicand stiri mai vechi de o luna. A venit vara, e lipsa de subiecte si mai mult nu va duce creierasul ...pacat!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6576
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2114
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9174
Gram de aur (XAU)Gram de aur347.5083

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb