Browser-ul Chrome oferă o siguranţă mai bună pentru a proteja utilizatorii împotriva atacurilor de phishing

G.D.
Miscellanea / 12 iunie

Sursa foto: www.pixabay.com

Sursa foto: www.pixabay.com

Google spune că utilizatorii browser-ului Chrome beneficiază de o siguranţă mai bună datorită sistemului integrat de învăţare mecanică şi vor avea şi alte avantaje din aceeaşi cauză, relatează News.ro.

În martie, Google a implementat în Chrome un nou model de învăţare mecanică, ce funcţionează local şi încearcă să protejeze datele utilizatorilor. Acum, Google spune că noul sistem s-a dovedit a fi de 2,5 ori mai eficient decât cel anterior.

Fără a avea cifre concrete, pe care Google nu le-a oferit, este greu de spus cât de bine sunt protejaţi în realitate utilizatorii de noul mecanism de învăţare mecanică din browser-ul Chrome.

Utilizatorii au toate motivele să fie suspicioşi când Google face astfel de afirmaţii. Compania americană s-a lăudat şi cu sistemele similare folosite pentru Play Store şi, cu toate astea, au existat foarte multe cazuri în care aplicaţiile maliţioase şi-au făcut de cap şi au afectat milioane şi milioane de utilizatori.

Phishing-ul nu este singura utilizare a algoritmilor de învăţare mecanică din Chrome. Google spune că aceştia vor învăţa să facă diferenţa între notificările web utile şi cele care doar agasează utilizatorii, pentru a le bloca doar pe cele din urmă.

De asemenea, tot cu ajutorul învăţării mecanice, Google spune că va face mai utilă bara de butoane din Chrome, care va învăţa să afişeze doar funcţiile pe care utilizatorul le foloseşte într-un anumit moment.

Chrome este cel mai folosit browser web, având sute de milioane de utilizatori. Aceştia, cu sau fără voie ori cunoştinţă, contribuie la perfecţionarea algoritmilor implementaţi de Google.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

10 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.9132
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8027
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0576
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8083
Gram de aur (XAU)Gram de aur277.1595

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro