Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

BRUXELLES-UL AVERTIZEAZĂ:O amânare a Brexitului va avea "un cost economic şi politic"

L.A.
Internaţional /

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

O amânare a Brexitului va avea "un cost economic şi politic" a avertizat Bruxelles-ul, în timp ce premierul britanic, Theresa May, se pregăteşte să trimită o scrisoare Uniunii Europene (UE) prin care cere amânarea datei divorţului, relatează AFP.

Recunoscând că impsul în Parlamentul britanic în vederea ratificării acordului său privind ieşirea din UE a devenit o "criză", un purtător de cuvânt al Theresei May a anunţat că şefa Guvernului conservator "îi va scrie lui Donald Tusk, preşedintele Consiliului European (...) pe tema unei prelungiri a Articolului 50" al Tratatului de la Lisabona, în virtutea căruia s-a stabilit 29 martie ca dată a Brexitului, mai scrie AFP.

O schimbare a datei este necesar să fie aprobată de către cele două Camere ale Parlamentului britanic, a adăugat el, fără să precizeze durata amânării cerute UE.

Negociatorul-şef UE al Brexitului Michel Barnier consideră că "o amânare este o prelungire a incertitudinii, ea are un cost politic şi economic". "Motivul, obiectivul acestei prelungiri (...) va condiţiona durata" unei amânări, a declarat el ieri, în faţa presei, după o reuniune, la Bruxelles, cu reprezentanţi ai Celor 27, conform AFP.

Cu nouă zile înaintea datei ieşirii din UE şi la trei ani după referendumul din iunie 2016 prin care s-a decis Brexitul, ţara şi Parlamentul rămân la fel de împărţite cu privire la formele pe care ar trebui să le ia divorţul - o ruptură clară şi o ieşire fără acord în ceea ce-i priveşte pe "Brexiter"-i sau un acord al retragerii şi relaţii strânse, mai informează presa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS