BT Capital Partners vede un potenţial de apreciere pentru acţiunile Purcari de peste 20%

ANDREI IACOMI
Piaţa de Capital / 22 mai

BT Capital Partners vede un potenţial de apreciere pentru acţiunile Purcari de peste 20%

BT Capital Partnes are un preţ ţintă de 12,26 lei pentru acţiunile Purcari Wineries (WINE), pentru următoarele douăsprezece luni, cu circa 24% peste preţul titlurilor producătorului de vinuri din Republica Moldova de astăzi, de la ora 14:00, de 9,91 lei, conform ultimului raport de analiză semnat de Adrian Hornea, ce a fost publicat pe site-ul BVB Research Hub.

Profitul net încorporează efectele negative provenite din activitatea Cramei Angel's Estate şi Ecosmart

Conform documentului, profitul net al companiei aferent primului trimestru încorporează efectele negative provenite din activitatea Cramei Angel's Estate şi din cea a Ecosmart, compania de reciclare a deşeurilor, parte din Grup. Ecosmart a înregistrat, în primul trimestru, o creştere a veniturilor de 57% în dinamică anuală, până la 6,5 milioane de lei. "Cu toate acestea, a suferit o pierdere netă de 0,3 milioane de lei, faţă de o pierdere de 0,4 milioane de lei în primul trimestru al anului trecut. Managementul este optimist cu privire la Ecosmart şi se aşteaptă să aibă profit, anul acesta", se arată în raport.

Conform documentului, presiunea asupra venitului net este mai pronunţată din cauza costurilor de finanţare mai mari, precum şi a creşterii de 61% a deprecierii şi amortizării aferente Capex-ul anilor anteriori.

"Cu toate acestea, marja de profit net a Grupului în primul trimestru de 17,4% este peste estimările companiei pentru finalul anului, de 12-16%. În plus, Purcari îşi menţine estimarea marjei EBITDA, de 22-26%", se menţionează în raport.

Este posibil ca Angel's Estate să intre în piaţa poloneză

Potrivit raportului, managementul companiei a afirmat că, în Polonia, vinul din Bulgaria este consumat şi apreciat, astfel încât, în viitorul apropiat, Angel's Estate este posibil să intre în piaţa poloneză.

"Vânzările în Asia au fost slabe în primul trimestru, în scădere cu 18% în dinamică anuală, dar conducerea şi-a îmbunătăţit perspectiva, în special pentru China, în urma redeschiderii post-Covid", se arată în document.

Pentru primul trimestru al acestui an, Purcari a raportat venituri de 73,3 milioane de lei, cu 51% peste cele din aceeaşi perioadă a anului trecut, în vreme ce profitul net s-a ridicat la 12,8 milioane de lei, în creştere cu 7% comparativ cu cel din perioada ianuarie-martie 2022.

Opinia Cititorului ( 9 )

 1. Una din putinele companii care merita in RO la acest pret + perspective decente de growth (similar si TTS, SNP)

  Le urez succes si energie pt a mentine aceasta strategia dinamica si creativa 

  1. vor exploda cand frontul nu va mai avea ce ;)

   Cu crestere a profitului de 7% wine este o companie de groh groh. La ATB profitul a crescut de 2,5 ori fata de t1 2022 si de 5,5 ori fata de t1 2021

  Viziuni sau vedenii?

  1. in vino veritas! ;)

  de ce nu se dezic de persoana respectiv, tot o lauda si o imbratiseaza pe social media, dupa toata faza cu obligatiunile si concordatul

  1. Deoarece este sus tinuta, magariile alea nu le-a facut singura. Intr-o companie mare nimeni nu este de neinlocuit.

  Cu conflictul la poarta țării, predicțiile pozitive se pot schimba la fel de ușor în predicții negative și foarte negative.

  1. Cu Monica Cadogan in CA Purcari vede crestere? Din ce, din alta magarie gen Vivre cu participarea lui Andrei Siminel din spatele Tradeville si Libra Bank, cu Calin Fusu din spatele Neogen Capital, cu Hanga din spatele BVB, cu un ASF corupt pana in maduva oaselor?

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

06 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9615
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6393
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1136
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7558
Gram de aur (XAU)Gram de aur292.7061

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro