BTA:Parlamentul bulgar a respins nominalizarea singurului candidat la postul de guvernator al Băncii Centrale

G.U.
Internaţional / 15 aprilie 2022

Sursă foto: https://www.parliament.bg/en/news/ID/4032

Sursă foto: https://www.parliament.bg/en/news/ID/4032

Parlamentul bulgar a respins, astăzi, nominalizarea singurului candidat la postul de guvernator al Băncii Centrale, Lyubomir Karimanski, conform Agerpres.

După numărare voturilor, Karimanski a primit doar 56 de voturi pentru, faţă de 36 contra şi 140 de abţineri.

Voturile pentru au venit din partea formaţiunilor "Există un Astfel de Popor" şi "Mişcarea pentru Drepturi şi Libertăţi". S-au abţinut parlamentarii de la partidele GERB şi "Schimbarea continuă".

Fost director de bancă, Lyubomir Karimanski conduce în prezent comisa de buget din Parlamentul bulgar şi a fost nominalizat de formaţiunea "Există un Astfel de Popor".

Dezbaterile cu privire la numirea lui Lyubomir Karimanski în postul de guvernator al Băncii Naţionale au durat aproape trei ore.

La final, persoana nominalizată de formaţiunea "Există un Astfel de Popor" a fost singurul candidat la postul de guvernator al Băncii Naţionale, după ce contracandidatul, Andrey Gyurov, care în prezent este lider de grup parlamentar pentru formaţiunea "Schimbarea continuă", s-a retras din cursă. Însă această retragere a venit abia după ce a provocat o diviziune în sânul coaliţiei guvernamentale.

Andrey Gyurov beneficia de sprijinul celorlalte două partide din coaliţia guvernamentală de la Sofia, Partidul Socialist Bulgar şi "Schimbarea continuă", care au anunţat că nu îl vor sprijini pe Karimanski din cauza unor semne de întrebare cu privire la cariera sa.

Premierul bulgar Kiril Petkov şi socialiştii au anunţat că ar dori mai degrabă o nouă procedură de nominalizare, pentru a da coaliţiei guvernamentale şansa de a se ralia în spatele unei singure nominalizări, una care ar putea să fie susţinută şi de opoziţie. În schimb, formaţiunea "Există un Astfel de Popor" a subliniat că nu există motive pentru a renunţa la Karimanski.

Stire selectată de BTA pentru promovare şi publicare de către AGERPRES, fără intervenţie pe text, conform acordului de colaborare dintre agenţii.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

31 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.9221
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5466
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8998
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6028
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5779

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro