Bucharest International Film Festival invită cineaştii români să îşi înscrie producţiile la secţiunea Film Românesc

Comunicate de presă / 1 iulie

Bucharest International Film Festival este cel mai longeviv şi singurul festival de film din Bucureşti cu o competiţie internaţională dedicată lungmetrajului. Ediţia a XVIII-a se va desfăşura în perioada 29 septembrie - 9 octombrie 2021.

Cineaştii români sunt invitaţi să se înscrie în secţiunea Film românesc a festivalului. Informaţiile pentru înscriere se găsesc pe www.biff.com.ro. BIFF doreşte să lărgească secţiunea dedicată filmului românesc şi să prezinte publicului bucureştean si invitatilor străini cât mai multe filme autohtone.

"Omagiu Ucraina" la BIFF "Opriţi războiul"! "Stop the war"!

Bucharest International Film Festival, ediţia a XVIII-a, va prezenta 3 filme de lungmetraj şi 5 filme de scurtmetraj reprezentative pentru cinematograful ucrainian contemporan, în perioada cea mai neagră a istoriei europene de la al II-lea Război Mondial încoace.

Invitat de onoare al BIFF si preşedintele juriului internaţional al celei de a XVIII-a ediţie este regizorul şi scenaristul ucrainian, Valentyn Vasyanovych, câştigător al mai multor premii internaţionale, printre care şi Orizzonti Award pentru cel mai bun film la festivalul de la Veneţia din 2019.

Valentyn Vasyanovych este activist şi luptător pentru drepturile omului astăzi, în prima linie a frontului în Ucraina. La începutul invaziei ruse din Ucraina Valentyn Vasyanovych a ales să documenteze atrocităţile armatei ruse din oraşul distrus Irpin de lângă Kiev.

El este cineastul reprezentat al Ucrainiei, iar prezenţa sa la festival este un act ce subliniază cel mai frumos aspect al lumii în care trăim, în special în prezentul incert: arta ne uneşte.

Filmele pe care cineastul ucrainean le va prezenta la Bucharest International Film Festival sunt: "Reflection", "Atlantis", "Black Level", filme nominalizate de Ukraina la premiile Oscar pentru film strain. Filmele sale despre tragedie şi singurătate au un mesaj comun care ne împinge către speranţa de a recâştiga bucuria de a trăi. Pacea va triumfa, iar în război nu există câştigători. Aceste filme au câştigat premii şi nominalizări la Festivalul Internaţional din Toronto, Festivalul Internaţional de Film Odesa, festivalul de la Veneţia şi multe altele.

Pădurea Katyn, în regia lui Andrzej Wayda, este un alt film ce va fi proiectat in cadrul sectiunii "Omagiu Ucraina". "Katyn" va fi prezentat in memoria celor ucişi în masacrele de la Katyn si "Bucea". Masacrul de la Katyn, unde a fost executat tatal regizorului Andrzej Wayda, a avut loc în timpul celui de-al doilea Război Mondial. Nici atunci armata rusă nu şi-a asumat aceasta crima de razboi şi a încercat să ascundă aceste fapte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Energia 2022”
Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

06 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9366
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.9920
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0780
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6319
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3180

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro