BUCUREŞTI: 900 de kilograme de chiştoace colectate selectiv şi valorificate energetic în ultimul an

J.P.
Miscellanea / 09 noiembrie 2020

900 de kilograme de chiştoace colectate selectiv şi valorificate energetic în ultimul an

Aproape 900 de kilograme de chiştoace au fost colectate selectiv şi valorificate energetic în Sectorul 3 al Capitalei în primul an al campaniei Alege Asumat un oraş curat. Proiectul a fost implementat la iniţiativa British American Tobacco în parteneriat cu Primăria Sectorului 3 al Capitalei şi Asociaţia Green Academy şi a presupus amplasarea a 300 de scrumiere stradale în zonele cu trafic ridicat, conform unui comunicat trimis redacţiei.

BAT a creat infrastructura pentru colectarea şi valorificarea energetică a chiştoacelor cu zero impact asupra mediului. Astfel mucurile de ţigară colectate în recipientele stradale speciale sunt ridicate de operatorul de salubritate în containere de plastic cu capac şi transportate la staţia de sortare de unde sunt transportate împreună cu alte deşeuri nereciclabile către fabricile de ciment în vederea valorificării prin incinerare cu recuperare energetică. Valorificarea energetică a chiştoacelor este o tehnologie dezvoltată recent, cu exemple de succes în state precum Canada şi Statele Unite ale Americii, dar şi în câteva state din Europa precum Franţa, Germania sau Marea Britanie.

Ileana Dumitru, Director juridic şi relaţii publice, British American Tobacco Aria Europa Centrală şi de Sud: "Ne bucurăm să vedem că bucureştenii au răspuns îndemnului nostru şi conştientizează că fiecare gest contează. Suntem mândri că, împreună cu ei, am împiedicat aproape o tonă de chiştoace să ajungă pe străzile Capitalei, în cadrul campaniei ALEGE ASUMAT UN ORAŞ CURAT. Pornind de la rezultatele foarte bune în Sectorului 3 ne dorim să extindem campania la nivelul întregii Capitale, pentru că asta ar însemna de şase ori mai puţine chiştoace pe străzi."

În cadrul campaniei Alege Asumat Un Oraş Curat fumătorii sunt invitaţi să-şi arunce chiştoacele în scrumiere de exterior speciale şi astfel să voteze pentru lucruri ca "pizza sau hamburger?", "trezit de dimineaţă sau culcat târziu în noapte?", "ochelari de soare sau ochelari de ski?". Scrumierele au fost amplasate în puncte cu circulaţie intensă din cele trei oraşe partenere: Bucureşti, Iaşi şi Constanţa. Până în prezent, în cele 3 oraşe au fost colectate peste 1,2 tone de chiştoace.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

22 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0034
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5255
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.5807

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro