DIGI Comunications

Bugetul militar al Chinei, majorat cu 6,8% în acest an

S.B.
Internaţional / 05 martie

Bugetul militar al Chinei, majorat cu 6,8% în acest an

Bugetul militar al Chinei, care este al doilea din lume după cel al SUA, se va majora în acest an cu 6,8%, o foarte uşoară creştere faţă de anul trecut (6,6%), ajungând la 1,355 miliarde de yuani (209 miliarde dolari americani), indică vineri un raport al Ministerului chinez al finanţelor publicat în marja sesiunii anuale a parlamentului de la Beijing, informează Agerpres.

Această sumă rămâne totuşi de trei până la patru ori mai mică decât cea alocată de Washington apărării şi mult sub creşterile cu două cifre care reprezentau norma până în 2014.

China justifică majorarea bugetului său militar prin mai multe motive, de la nevoia de a ţine pasul cu Occidentul până la creşterea remunerării militarilor sau îmbunătăţirea apărării graniţelor prin dotarea cu noi armamente.

Anunţul de vineri survine într-un context în care anul trecut tensiunile în plan militar s-au accentuat atât cu SUA, în marea Chinei de Sud şi în legătură cu Taiwanul, cât şi cu India, aminteşte AFP.

Potrivit ultimelor date disponibile ale Institutului internaţional de studii pentru pace de la Stockholm (Sipri), SUA au alocat cel mai mult apărării în 2019, cu mult înaintea oricărei alte ţări (732 de miliarde de dolari), urmate de China (261 de miliarde de dolari), India (71 de miliarde de dolari), Rusia (65 de miliarde de dolari), Arabia Saudită (62 de miliarde de dolari) şi Franţa (50 de miliarde dolari), potrivit Agerpres.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

12 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9205
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1335
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4728
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6802
Gram de aur (XAU)Gram de aur231.4488

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

FINANCIAL FORUM 2021
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro