Bugetul Ministerului Educaţiei - avizat de Comisiile de buget-finanţe

G.U.
Politică / 22 decembrie 2021

Bugetul Ministerului Educaţiei - avizat de Comisiile de buget-finanţe

Comisiile de buget-finanţe ale Parlamentului au avizat favorabil, astăzi, proiectul de buget pe 2022 al Ministerului Educaţiei, cu 23 de voturi "pentru", 10 voturi "împotrivă", transmite Agerpres.

Potrivit proiectului de buget, Ministerul Educaţiei are alocate 29.989.907.000 de lei credite de angajament, precum şi credite de bugetare cu aceeaşi valoare.

"Bugetul Ministerul Educaţiei este de 29,99 miliarde lei, asta înseamnă o creştere de 2 miliarde lei, creştere în valoare absolută faţă de execuţia preliminată de anul trecut. Această creştere de 2 miliarde de lei poate asigura creşteri salariale de 4% pentru personalul didactic şi didactic auxiliar, poate asigura o uşoară creştere a burselor pentru studenţi cu 13 milioane de lei. Aş vrea să subliniez şi creşterea fondului de burse pentru elevi, care în anul 2021 a fost de 540 milioane de lei, după rectificare a fost de 645 de milioane lei, iar în proiectul de buget este de 1,37 miliarde lei, o creştere de 60% pe fondul de burse pentru elevi, la care se adaugă 239 milioane de lei pentru bursele profesionale şi bursele bani de liceu", a precizat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Acesta a adăugat că aceste creşteri nu sunt pe măsura aşteptărilor.

"Bugetul MEN înseamnă 2,28% din bugetul din PIB-ul exprimat de 1317 miliarde lei (...). La bugetul MEN se adaugă resursele care se regăsesc direct pentru Educaţie în bugetele altor ministere (...). Avem o creştere a finanţării Educaţiei cu 300 de milioane de euro, faţă de bugetul de anul trecut. Este vorba de o creştere de la 8,08 miliarde euro la 8,38 miliarde euro. Este cel mai mare buget alocat Educaţiei", a subliniat ministrul.

Potrivit acestuia, în bugetul MEN este alocată suma de 30 milioane de lei pentru verificare, prevenire şi combatere a fenomenului de plagiat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
digi.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Iul. 2024
Euro (EUR)Euro4.9681
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5404
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1141
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9215
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.0678

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb