Abonament gratuit
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”
Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”

Bulgaria construieşte împreună cu România o pistă de biciclete pe malul Dunării

G.U.
Miscellanea /

Bulgaria construieşte împreună cu România o pistă de biciclete pe malul Dunării

O pistă de biciclete pe malul Dunării, parte din traseul Euro Velo 6, un studiu complet de fezabilitate pentru construirea de noi poduri şi legături de transport între Bulgaria şi România şi asistenţă financiară pentru afacerile mici şi mijlocii, în zonele de frontieră din cele două state, scrie 24Chasa, citată de Rador, informează G4Media.ro.

Acestea sunt cele trei direcţii strategice care vor fi propuse pentru finanţare prin Programul European de Cooperare Transfrontalieră România - Bulgaria în următoarea perioadă de program 2021-2017, informează Ministerul Dezvoltării Regionale de la Sofia.

Parametrii programului au fost discutaţi la o reuniune online a Grupului mixt de lucru pentru planificare şi programare strategică, la care a participat adjunctul ministrului bulgar al dezvoltării regionale şi lucrărilor publice, Deniţa Nikolova, experţi din Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei din România, reprezentanţi ai Direcţiei Generale Politică Regională a Comisiei Europene etc.

Viitorul program, al cărui proiect este aşteptat să fie prezentat la jumătatea anului viitor, se estimează că se va concentra pe două obiective: "Europa mai aproape de oameni" şi "O Europă mai conectată". În plus, există un accent clar pe sprijinul direct pentru întreprinderi mici şi mijlocii, deoarece acestea sunt cele mai vulnerabile la efectele crizelor. Efectul complementarităţii şi aliniării resurselor cu programele operaţionale naţionale este, de asemenea, susţinut.

Orientarea strategică a programului acoperă implementarea a două proiecte-cheie pentru Bulgaria, care vor contribui la conectivitate, mobilitate, dezvoltarea turismului de-a lungul Dunării şi la crearea premiselor pentru o dezvoltare economică complementară.

Prioritare pentru Bulgaria sunt pregătirea unui studiu cuprinzător de fezabilitate pentru bazinul fluviului Dunărea, care să identifice şi justifice construirea de noi poduri sau extinderea podurilor existente, starea şi potenţialul porturilor fluviale. Pregătirea acestuia va identifica cele mai potrivite locaţii şi va acorda prioritate punctelor concrete pentru viitoarele facilităţi de transport, care să ofere o bază solidă pentru atragerea investitorilor strategici şi a finanţării din diverse surse europene şi naţionale.

De asemenea, este esenţial proiectul de construire a unui traseu de biciclete de-a lungul Dunării. Acesta va conecta toate aşezările din regiunea de frontieră a Bulgariei de Nord, iar în afară de asta va face conexiunea cu sucursale şi către alte aşezări din ţară.

Viitorul program va oferi, de asemenea, posibilitatea de finanţare pentru proiecte de dezvoltare ale mediului de afaceri local, incluziune socială, turism, protecţia patrimoniului natural şi cultural etc., care ar trebui să respecte principiile parteneriatului, măsuri integrate şi efecte economice clare pentru teritoriile din nordul Bulgariei a incluse în program.

Viceministrul Nikolova a menţionat că, în noua perioadă de program, accentul se pune pe schimbarea orientării strategice a programului, pentru a aplica o abordare teritorială consolidată, bazată pe potenţialul şi nevoile specifice ale regiunilor de frontieră. Potrivit acesteia, în acest fel vor fi incluse grupuri ţintă mai mari, iar efectul investiţiilor europene va fi mai vizibil.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

23 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1145
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5485
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3849
Gram de aur (XAU)Gram de aur252.5738

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie