BURSA A LANSAT O PLATFORMĂ DE EDUCAŢIE FINANCIARĂRadu Hanga, Banca Transilvania: "Este important ca economia să fie alimentată şi de pe piaţa de capital"

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 15 septembrie 2016

Radu Hanga, Banca Transilvania: "Este important ca economia să fie alimentată şi de pe piaţa de capital"

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a lansat, miercuri, platforma de educaţie financiară "Fluent în Finanţe", prin intermediul căreia persoanele interesate pot dobândi cunoştinţe financiare, în special în domeniul pieţei de capital.

Radu Hanga Director Executiv al Grupului Financiar Banca Transilvania, a declarat: "Ca bancă, reprezentăm unul dintre pilonii de finanţare a economiei locale, aici mă refer la partea de creditare.

Pentru ca asta să funcţioneze, este foarte important ca şi componenta de capital să funcţioneze. Este important ca economia să fie alimentată şi de pe piaţa de capital.

Aici se vede că este o problemă. Dacă ne uităm în bilanţurile băncilor, vedem că depozitele cresc, creditarea nu este nicidecum aşa cum am vrea şi una din explicaţii e şi faptul că băncile cred că societăţile nu au suficient acces la capital".

Potrivit domniei sale, nu este importantă doar educaţia investitorilor ci şi a companiilor, pentru a învăţa să interacţioneze cu investitorii, să comunice, să fie mai transparente.

Directorul general al Bursei de Valori Bucureşti Ludwik Sobolewski a declarat: "Platforma va fi cu siguranţă punctul cel mai important pentru cei care vor să înţeleagă mecanismele pieţei de capital. Acesta este un proiect unic, dar nu singurul în domeniul educaţiei financiare realizat de BVB împreună cu participanţii pieţei. Acest concept a fost preluat din cadrul unui proiect mai mare care vizează trecerea României la statutul de piaţă emergentă".

La rândul său, preşedintele BVB, Lucian Anghel, a precizat că orice român care aspiră la independenţă financiară sau la creşterea nivelului de trai ar trebui să intre pe acest site, pentru că educaţia financiară aduce şi bunăstare.

"Încercăm să creăm acest spaţiu unic unde orice român poate găsi un set complet de informaţii despre piaţa de capital. Sunt clipuri educaţionale, circa 160 de întrebări de cultură financiară, sunt cele mai interesante lucruri pe care studenţii le pot învăţa într-o facultate din Româ-nia", a precizat Anghel, conform Agerpres.

Potrivit acestuia, cu această iniţiativă Bursa încearcă să facă piaţa de capital din România mai accesibilă, iar fiecare român să îşi gestioneze activ avuţia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9297
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6851
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0142
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7419
Gram de aur (XAU)Gram de aur271.1673

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro