Gala BURSA 2019Gala BURSA 2019

Bursa de la Bucureşti - volum al tranzacţiilor de peste 1 milion de euro

M.A.
Piaţa de Capital /

Bursa de la Bucureşti - volum al tranzacţiilor de peste 1 milion de euro

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a deschis în creştere şedinţa de vineri, iar indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide 16 companii cu excepţia SIF-urilor, s-a apreciat cu 0,14%, până la valoarea de 9.264,4 puncte, la 35 de minute de la debutul tranzacţiilor.

Indicele BET Plus, care indică evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, era în creştere cu un procent similar, în timp ce indicele BET-FI al SIF-urilor era singurul în depreciere, cu 0,21%.

BET-NG, indicele celor 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, înregistra o apreciere cu 0,12%, precizează Agerpres.

Totodată, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, era în creştere cu 0,10%, în timp ce reperul de randament al fondurilor de investiţii, BET-BK, urcase cu 0,08%.

Valoarea totală a schimburilor realizate în primele 35 de minute de la deschiderea şedinţei BVB de vineri se ridica la 4,87 milioane de lei (1,03 milioane de euro).

Cele mai mari creşteri ale valorii acţiunilor le înregistrau companiile Rompetrol Rafinare (+3,23%), Antibiotice (+1,59%) şi Casa de Bucovina-Club de Munte (+1,22%).

Pe de altă parte, scăderile cele mai semnificative le consemnau acţiunile: SIF Banat Crişana (-1,3%), Turbomecanica (-0,94%) şi Biofarm (-0,92%).

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS