Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

BURSELE DIN LUMEDatele slabe privind economia Chinei pun bursele pe scădere

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional #Jurnal Bursier /

Datele slabe privind economia Chinei pun bursele pe scădere

Bursele din Europa au scăzut vineri, după ce China a raportat cea mai slabă creştere economică din ultimele trei decenii (+6% în trimestrul al treilea din 2019). Pieţele din regiune au fost influenţate în mod negativ şi de faptul că Renault SA şi-a redus estimările de profit.

Euronext Paris

- Titlurile grupului auto francez Renault SA au coborât cu 11,5%, la 48,56 euro. Compania şi-a redus joi estimările referitoare la vânzările şi profitul din 2019, din cauza problemelor întâmpinate de producătorii auto la nivel mondial pe fondul scăderii cererii pe unele pieţe majore, cum este cea din China, şi a tranziţiei costisitoare la automobile mai puţin poluante.

- Acţiunile BNP Paribas SA, cel mai mare grup bancar din Franţa, au urcat cu 0,02%, la 46,99 euro. BNP se află în fruntea listei companiilor interesate să cumpere operaţiunile cu derivate ale grupului german Deutsche Bank AG, anunţă Boersen-Zeitung, fără să citeze sursa informaţiei.

- Indicele bursier CAC 40 s-a depreciat cu 0,7%, la 5.636,25 puncte.

London Stock Exchange

- Acţiunile London Stock Exchange Group Plc (LSEG), operatorul Bursei de Valori din Londra, au crescut cu 0,8%, la 7.102 puncte. David Warren, directorul financiar al London Stock Exchange Group, a informat că se va retrage din companie şi va părăsi boardul până la finele lui 2020.

- Indicele FTSE 100 a coborât cu 0,4%, la 7,150.57.

Wiener Börse

- Titlurile ams AG, producător de senzori, au pierdut 0,6%, ajungând la 40,02 euro. Agenţia Bloomberg a informat că societatea vrea să ia în discuţie reînnoirea ofertei pentru preluarea Osram Licht AG din Germania.

- Indicele ATX a urcat cu 0,3%, la 3,048.27.

Nasdaq

- Pieţele americane au avut un curs negativ vineri, tot pe fondul datelor privind mersul economiei Chinei.

- Titlurile Facebook Inc. au pierdut 2,4%, atingând 185,85 dolari. Fondatorul reţelei de socializare, Mark Zuckerberg, a afirmat joi că nu crede că este corect ca într-o democraţie o companie să cenzureze politicieni sau informaţii. Zuckerberg a ţinut un discurs la Washington DC după săptămâni de critici legate de decizia Facebook de a nu interzice publicitatea politică care conţine afirmaţii false.

- Acţiunile Central European Media Enterprises Ltd. (CME) au crescut cu 0,4%, la 4,94 dolari. Grupul de investiţii PPF al miliardarului ceh Petr Kellner este aproape de finalizarea negocierilor pentru achiziţia unei participaţii majoritare la operatorul de televiziune CME de la AT&T Inc., conform presei din Cehia şi Bulgaria.

- Indicele Nasdaq Composite a urcat cu 0,8%, la 8.089,54.

New York Stock Exchange

- Acţiunile Ford Motor Co. au cres­cut cu 2%, la 9,29 dolari. Compania auto se va alia cu Volkswagen AG şi Amazon.com Inc. pentru a oferi proprietarilor de maşini electrice cea mai mare reţea de staţii de încărcare din America de Nord.

- Indicele Dow Jones Industrial Average a scăzut cu 1%, la 26,770.20 puncte, S&P 500 - cu 0,4%, la 2.986,20.

Shenzhen Stock Exchange

Bursele din Asia au scăzut vineri, după ce China a raportat cea mai slabă creştere economică din ultimele trei decenii.

- În acest context, titlurile retailerului chinez Suning Commerce Group au scăzut cu 0,9%, la 10,38 yuani, iar cele ale companiei auto BYD Co. - cu 1,3%, la 46,90 yuani.

- Indicele Shenzhen Composite a pierdut 1,2%, ajungând la 9.533,50 puncte.

Tokyo Stock Exchange

- Titlurile Nissan Motor Co. au urcat cu 0,6%, la 689 yeni. Noul şef executiv al companiei, Makoto Uchida, le-a spus vineri angajaţilor că misiunea sa este "să restabilească performanţa afacerii şi încrederea în Nissan".

- Tot în sectorul auto, acţiunile Toyota Motor Corp. s-au depreciat cu 0,2%, la 7.368 yeni, cele ale Honda Motor Co. - cu 0,03%, la 2.908 yeni.

- Indicele Nikkei 225 a crescut cu 0,2%, la 22.492,68.

Sydney Stock Exchange

- Titlurile producătorului de aur Newcrest Mining Ltd. au înregistrat un plus de 0,06%, la 33,13 dolari australieni, dar cele ale rivalului Evolution Mining Ltd. au coborât cu 0,2%, la 4,17 dolari australieni. Preţul metalului galben s-a menţinut la peste 1.490 de dolari uncia pe fondul datelor slabe privind economia Chinei.

- Indicele S&P/ASX 200 a scăzut cu 0,5%, la 6.649,70 puncte.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS