Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

BURSELE DIN LUMEPieţele europene urcă, după patru zile cu scăderi

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional #Jurnal Bursier /

Pieţele europene urcă, după patru zile cu scăderi

Bursele din Europa au crescut ieri, după patru zile de declin, ca urmare a publicării unor date încurajatoare privind sectorul serviciilor din China.

Deutsche Börse

- Acţiunile producătorului german de cipuri Infineon Technologies AG s-au apreciat cu 0,2%, la 21,27 euro la ora 15.10, cele ale producătorului de software pentru afaceri SAP AG - cu 1,6%, la 122,10 euro, după ce, marţi, companiile tehnologice din SUA au lansat estimări optimiste de profit.

- Titlurile companiei auto Volkswagen AG au crescut cu 0,4%, la 173,85 euro. Procurorii din Germania au efectuat marţi percheziţii la sediul central din Wolfsburg al Volkswagen, în cadrul celei mai recente investigaţii legate de manipularea emisiilor (Dieselgate).

- Indicele bursier DAX a crescut cu 1%, la 13.118,50 puncte la ora 15.10.

Euronext Paris

- Acţiunile companiei auto franceze Renault SA au înregistrat un avans de 0,3%, la 42,25 euro la ora 15.12.

O fuziune între Renault şi constructorul auto japonez Nissan Motor Co. nu este obiectivul final pe termen mediu, a declarat preşedintele Renault, Jean-Dominique Senard, într-un interviu publicat marţi în cotidianul Financial Times.

În plus, Renault, Nissan şi Mitsubishi au anunţat ieri că l-au promovat pe inginerul franco-libanez Hadi Zablit în funcţia de secretar general al alianţei lor auto, pentru a accelera eficienţa operaţională.

- Titlurile constructorului de avioane Airbus SE au câştigat 2,9%, ajungând la 127,68 euro. Compania a obţinut o comandă de la operatorul american de transport aerian United Airlines Inc.

- Acţiunile companiei franceze de telefonie Orange SA au scăzut cu 4,5%, la 13,73 euro. Statul francez ar trebui să rămână acţionar de referinţă al operatorului de telecomunicaţii Orange, conform directorului general al acestuia, Stephane Richard.

- Indicele CAC 40 a urcat cu 1,1%, la 5.791,53 puncte la ora 15.17.

Nasdaq

Pieţele americane au deschis sesiunea de ieri în urcare, în condiţiile în care au revenit speranţele legate de un acord comercial SUA-China, din cauza unor speculaţii în acest sens.

- Acţiunile Alphabet Inc., deţinătorul Google, au crescut cu 1,4%, la 1.313,27 dolari, la ora 09.47. Larry Page părăseşte poziţia de CEO la Alphabet, urmând să fie înlocuit cu Sundar Pichai, actualul şef al Google.

- Tot pe segmentul tehnologiei, acţiunile Apple Inc., producătorul iPhone, s-au apreciat cu 0,8%, la 261,43 dolari la ora 09.48, cele ale International Business Machines Corp. (IBM) - tot cu 0,8%, la 133,17 dolari.

- Indicele Nasdaq Composite au consemnat un plus de 0,6% la ora 09.50, afişând un nivel de 8.569,64 puncte.

Sydney Stock Exchange

Bursele din Asia au urmat un curs negativ ieri, în majoritate, după ce, marţi, preşedintele american Donald Trump a declarat că ar putea amâna realizarea unui acord comercial cu China până după alegerile prezidenţiale care vor avea loc în SUA, în 2020.

- Titlurile gigantului minier BHP Group Ltd. au coborât cu 2,5%, la 36,83 dolari australieni, în condiţiile în care acest sector este afectat de tensiunile comerciale dintre cele două mari economii ale lumii.

- În acelaşi domeniu, acţiunile Rio Tinto Ltd. au înregistrat un declin de 2,1%, la 95,03 dolari australieni, cele ale Fortescue Metals Group Ltd. - de 1,2%, la 9,75 dolari australieni.

- Indicele S&P/ASX 200 a scăzut cu 1,6%, la 6.606,50 puncte.

Seoul Stock Exchange

- Companiile tehnologice din Coreea de Sud sunt influenţate în mod negativ de războiul comercial dintre SUA şi China, drept pentru care titlurile producătorului de cipuri SK Hynix Inc. s-au depreciat cu 1,3%, la 77.700 woni, cele ale Samsung Electronics Co. - cu 0,9%, la 49.450 woni.

- Indicele Kospi a ajuns la 2.068,89 puncte, nivel cu 0,7% mai mare decât în ziua precedentă.

Tokyo Stock Exchange

- Acţiunile Inpex Corp., cel mai mare producător de ţiţei din Japonia, s-au depreciat cu 1,3%, la 1.057 yeni, cele ale Japan Petroleum Exploration Co. - cu 0,1%, la 2.846 yeni, deşi cotaţiile de pe piaţa de profil au crescut.

- Indicele Nikkei 225 a coborât cu 1,05%, la 23.135,23 puncte.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS