Abonament gratuit

BURSELE LUMIIOptimism pe bursele internaţionale, în speranţa unei redresări economice

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional #Jurnal Bursier /

Optimism pe bursele internaţionale, în speranţa unei redresări economice

Pieţele acţiunilor din Europa au urmat un curs pozitiv ieri, pe fondul speranţelor generate de reluarea treptată a activităţilor economice.

Euronext Paris

- Titlurile grupului auto Renault SA au înregistrat un avans de 8,3%, la 23,50 euro la ora locală 16.04. Franţa nu a impus niciun fel de condiţii semnificative în schimbul împrumutului garantat de stat, în valoare de cinci miliarde de euro, acordat Renault, a anunţat preşedintele companiei, Jean-Dominique Senard. De asemenea, Senard a declarat la postul de radio France Info că Renault vrea să prezinte până la finalul anului un nou plan strategic, inclusiv o viziune privind brandurile sale, după ce noul director general îşi va prelua atribuţiile.

- Acţiunile asiguratorului francez AXA SA au înregistrat un plus de 9,5%, la 18,90 euro la ora 16.08. Societatea a decis să înjumătăţească dividendul, dar a informat că ar putea propune o plată adiţională către acţionari, în ultimul trimestru din anul curent, dacă se îmbunătăţesc condiţiile de piaţă.

- Indicele CAC 40 s-a apreciat cu 2,7%, la 4.988,46 puncte la ora 16.10.

Deutsche Börse

- Acţiunile companiei aeriene germane Deutsche Lufthansa AG au câştigat 5,3%, afişând un preţ de 9,95 euro la ora 16.10. Operatorul de transport a promis să accelereze măsurile de restructurare după ce a raportat pierderi nete de 2,1 miliarde de euro pentru primele trei luni din 2020.

- Indicele DAX a crescut cu 3%, la 12.377,08 puncte la ora 16.11.

Nasdaq

Bursele americane au urcat ieri dimineaţă, după apariţia unui raport privat care arată că declinul pieţei muncii în luna mai a fost inferior aşteptărilor.

- Acţiunile Gilead Sciences Inc., companie americană biofarmaceutică, au crescut cu 0,3%, la 73,47 dolari la ora 10.14. Gilead Sciences dezvoltă versiuni uşor de administrat ale medicamentului antiviral Remdesivir destinat tratării COVID-19, care pot fi utilizate în afara spitalelor, inclusiv unele care pot fi inhalate, după ce studiile clinice au arătat o eficacitate moderată a medicamentului administrat prin perfuzie, conform Reuters.

- Titlurile Zoom Video Communications Inc., societate de tehnologie a comunicaţiilor, s-au apreciat cu 5%, la 218,54 dolari la ora 10.15. Zoom a anunţat rezultate financiare pentru primul trimestru din 2020, când a reuşit mai mult decât dublarea veniturilor. Cu 328,2 milioane de dolari câştigaţi în primul trimestru, veniturile Zoom au crescut cu 169% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior.

- Acţiunile Alphabet Inc., deţinătorul Google, s-au depreciat cu 0,06%, la 1.441,40 dolari la ora 10.16. Compania Google a fost acţionată în judecată în SUA sub acuzaţia că a invadat intimitatea utilizatorilor prin urmărirea lor chiar şi atunci când ei navighează în "modul privat", potrivit BBC. În acţiunea comună sunt cerute 5 miliarde de dolari despăgubiri de la Google şi Alphabet.

- Indicele Nasdaq Composite a crescut cu 0,4%, la 9.651,09 puncte la ora 10.17.

Tokyo Stock Exchange

Bursele din Asia au crescut ieri, urmând cursul ascendent pe care s-au înscris în ziua precedentă pieţele americane, generat de redeschiderea economiilor după pandemie.

- Titlurile producătorului japonez de utilaje Komatsu Ltd. s-au apreciat cu 3%, la 2.288 yeni, cele ale companiei auto Toyota Motor Corp., cu 2,1%, la 6.915 yeni, după ce moneda niponă a coborât la cel mai redus curs al ultimelor două luni faţă de dolar.

- În acelaşi context, acţiunile companiei auto Honda Motor Co. au crescut cu 2,6%, la 2.898 yeni, cele ale Subaru Corp. - cu 6%, la 2.572 yeni.

- Indicele Nikkei 225 a urcat cu 1,3%, la 22.613,76 puncte.

Hong Kong Stock Exchange

- Titlurile companiei auto chineze BYD Co. au avut un preţ neschimbat faţă de sesiunea precedentă: 47,70 dolari HK. Vânzările de autoturisme de pe piaţa chineză au crescut cu 11,7% în mai, potrivit Asociaţiei Producătorilor Auto din China.

- Acţiunile producătorului de computere Lenovo Group Ltd. s-au depreciat cu 0,2%, la 4,15 dolari. Piaţa PC-urilor este aşteptată să scadă anul acesta, la fel ca sectorul smartphone-urilor, smartwatch-urilor şi altor categorii de produse, însă nu la fel de abrupt, potrivit unui studiu Canalys, care estimează un declin de 7% al pieţei de PC-uri în 2020, la circa 367,8 milioane de unităţi.

- Indicele Hang Seng a crescut cu 1,4%, la 24.325,62 puncte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie