Busu contestă decizia prin care ASF i-a refuzat autorizarea ca administrator al SIF Oltenia

A.I.
Piaţa de Capital / 12 ianuarie

Busu contestă decizia prin care ASF i-a refuzat autorizarea ca administrator al SIF Oltenia

Cristian Buşu a solicitat Curţii de Apel Bucureşti anularea deciziei prin care Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) i-a respins autorizarea ca membru al Consiliului de Administraţie al SIF Oltenia (SIF5), arată datele publicate pe Portalul Instanţelor de Judecată.

Cristina Buşu fusese ales de acţionarii SIF Oltenia ca membru al board-ului în data de 29 octombrie şi ulterior numit preşedinte al Consiliului societăţii din Craiova, dar conform deciziei ASF 1426/3/12/2020, în urma interviului susţinut în data de 27 noiembrie, s-a constatată că Buşu nu îndeplineşte o serie de criterii din regulamentul Autorităţii nr. 1/2019, privind evaluarea şi aprobarea membrilor structurii de conducere şi a persoanelor care deţin funcţii cheie în cadrul entităţilor reglementate de ASF.

Practic, Autoritatea a susţinut că, prin modul în care a aplicat în practică experienţa şi cunoştinţele acumulate, respectiv prin desfăşurarea unei AGA în data de 28 aprilie în afara sediului societăţii, în paralel cu cea din incinta SIF-ului, Cristian Buşu nu a dovedit că înţelege activitatea curentă a enităţii reglementate şi riscurile aferente acesteia, la un nivel corespunzător responsabilităţilor alocate.

De asemenea, nu a făcut dovada că înţelege clar cerinţele şi principiile de guvernanţă şi nu are capacitatea de a contribui la implementarea unei culturi şi a unor valori şi comportamente adecvate în cadrul structurii de conducere a SIF Oltenia.

Totodată, nu a participat constructiv la procesul decizional în fapt, organizând şi participând la o a doua AGA, iar prin conduita sa ca membru în structura de conducere a societăţii şi prin comportamentul şi deciziile sale din 28 aprilie, a dovedit că nu are cunoştinţele şi competenţele corespunzătore funcţiilor deţinute.

De asemenea, în ceea ce priveşte îndeplinirea criteriilor de Reputaţie, Onestitate şi Integritate, ASF a constatat că Buşu este urmărit penal pentru săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii. Totodată, în 2019, acţionarii Argus au aprobat pornirea acţiunii în răspundere împotriva lui Cristian Buşu, fost preşedinte al board-ului, pentru un prejudiciu creat societăţii, ceea ce a generat revocarea sa din funcţia de membru al Consiliului Argus.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Bine că Busu cu CV ul lui nu înțelege " cerințele și principiile " dar angajații ASF le înțeleg ..., ei care sunt doar pile ale politicienilor . Așa nație, așa instituții !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

25 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0105
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5228
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4892
Gram de aur (XAU)Gram de aur240.0052

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro