Buzăul închide terasele după miezul nopţii

Ana Felea
Miscellanea / 18 august 2020

Buzăul închide terasele după miezul nopţii

Programul teraselor şi începerea noului an şcolar au fost principalele teme de discuţie ale şedinţei de urgenţă care a avut loc la Prefectura Buzău.

Ca urmare a creşterii alarmante a numărului de cazuri de coronavirus, Buzăul a intrat pe lista judeţelor unde programul tereselor va fi restricţionat după ora 24.00, deşi, iniţial, autorităţile au decis că acest mediu nu prezintă risc de infectare.

Decizia va fi pusă în practică începând de marţi, 18 august.

Comunicatul Prefecturii Buzău arată: "Începând de pe 18 august 2020, programul de lucru cu publicul al operatorilor economici care desfăşoară activităţi în spaţii special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, cum sunt terasele, cluburile, barurile, sălile de jocuri şi alte asemenea, nu poate începe înainte de orele 06.00 şi nu poate depăşi orele 24.00, ultima comandă putând fi preluată cel târziu la orele 23.00. În aceste context, la nivelul Instituţiei Prefectului a fost convocată o şedinţă comună cu reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică şi structurilor MAI, ce a avut ca temă readaptarea planului de acţiuni desfăşurate pentru combaterea răspândirii noului Coronavirus şi pentru descurajarea faptelor de natură contravenţională. De asemenea, au fost transmise către toate Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă adrese prin care se solicită o implicare mai activă în acţiunile şi măsurile de prevenire a îmbolnăvirilor COVID-19, în special la nivelul municipiului Buzău, unde se observă o creştere semnificativă a cazurilor noi de infecţie cu SARS CoV-2 şi unde se impune o intensificare a măsurilor recomandate de dezinfecţie a spaţiilor publice, mijloacelor de transport în comun etc".

Decizia a surprins opinia publică şi a revolotat proprietarii teraselor mai ales după ce, în urmă că câteva săptămâni, prefectul Buzăului, Leonard Dimian, acum infectat cu noul coronavirus, a declarat că media de vârstă a celor care frecventează terasele nu este aceeaşi cu media de vârstă a celor care sunt infectatţi cu SARS-CoV-2 în judeţul Buzău.

"După şedinţa de lucru desfăşurată sâmbătă, 1 august, Direcţia de Sănătate Publică a întocmit o analiză a cazurilor de infecţie cu SARS CoV-2 înregistrate la nivelul judeţului Buzău. Astfel, din totalul celor 1375 de cazuri de îmbolnăvire, cele mai multe sunt la categoria de vârstă 41-50 de ani (336 de cazuri), iar în ceea ce priveşte numărul deceselor cauzate de Covid-19, cei mai afectaţi au fost pacienţii cu vârste cuprinse între 71-80 de ani. În acest context şi analizând oportunitatea restrângerii activităţii între anumite intervale orare de către operatorii economici care desfăşoară activităţi în spaţii special destinate dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nonalcoolice, cum sunt terasele, cluburile, barurile, se consideră că această măsură nu se impune momentan", a declarat la începutul lunii august Leonard Dimian, prefectul Buzăului.

În cadrul şedinţei, a fost abordată şi tema deschiderii noului an şcolar. Instituţia Prefectului- Judeţul Buzău a transmis către toate primăriile adrese în care li se solicită să ia toate măsurile necesare astfel încât şcolile să fie pregătite pentru deschidere la data de 14 septembrie, urmând ca, la începutul lunii viitoare, în funcţie de evoluţia epidemiologică, să se decidă asupra modalităţii de desfăşurare a cursurilor în fiecare unitate de învăţământ.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

20 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8741
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0207
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5221
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5103
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.7608

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro