Abonament gratuit
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”

Buzăul înregistrează primele confirmări COVID-19 în şcoli

Ana Felea
Miscellanea /

Buzăul înregistrează primele confirmări COVID-19 în şcoli

Primele confirmări cu infecţia SARS-CoV-2 în rândul elevilor şi dascălilor au venit, în judeţul Buzău, chiar după prima săptămână de şcoală. Doi elevi şi trei cadre didactice au fost diagnosticate cu COVID-19 după primele zile de cursuri.

Ionel Meiroşu, inspectorul şef, din cadrul Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău spune că cei doi elevi învaţă la două licee din municipiul Buzău: "Tinerii sunt clasa a XII-a, iar la ancheta epidemiologică au declarat că pe 12, respectiv 13 septembrie s-au întors dintr-o vacanţă de pe litoralul românesc".

Trei profesori cu COVID-19

Prima săptămână de şcoală a adus şi primele cazuri de COVID-19 în rândul profesorilor. Este vorba despre doi dascăli care predau în municipiul Buzău, la un liceu şi o grădiniţă, precum şi un profesor de la o şcoală gimnazială din mediul rural.

"În toate unităţile de învăţământ unde au fost descoperite cazuri COVID-19 au fost luate toate măsurile împotriva răspândirii noului coronavirus. S-a făcut dezinfecţie, iar elevii, consideraţi contacţi direcţi ai colegilor confirmaţi, vor învăţa online , izolaţi la domiciliu, pentru următoarele două săptămâni. Nu avem cursuri suspendate decât la GPP Berca, acolo unde sunt doi colegi infectaţi înaintea începerii anului şcolar. În şcoli se respectă toate măsurile, iar elevii care nu au mască primesc măşti", spune Ionel Meiroşu.

Cât despre cadrele didactice confirmate, şe ştie că doamna de la grădiniţă a fost confirmată înainte ca să ajungă în faţa elevilor, iar situaţia din mediul rural, unde preda profesoara confirmată, urmează să fie luată luni o decizie. De asemenea, luni, urmează să fie întocmită şi o situaţie clară cu elevii şi cadrele didactice aflate în izolare la domiciliu ca urmare a noilor confirmări din şcoli.

După prima săptămână de cursuri, numărul localităţilor unde şcoala se desfăşoară după scenariu galben a scăzut. Buzăul mai are doar patru comune. Este vorba despre Berca, Gălbinaşi, Săpoca care au învăţat după scenariu galben şi în prima săptămână de şcoală şi Pârscov care a intrat în scenariu galben începând cu data de 21 spetembrie. Elevii din localităţile Măgura, Ruseţu, Scutelnici, Stâlpu, Ţinteşti,Tisau şi Ziduri vor învăţa după scenariul verde, după ce începutul şcolii i-au prins în scenariul galben.

Singura localitate unde copii nu merg în colectivităţi este Berca. Aici, încă de vineri, 13 septembrie, primarul Ionel Dobriţa a anunţat pe Facebook că micuţii ce urmau să revină a creşă şi cămin vor sta acasă, timp de două săptămâni

"Cu regret vă informam că în această după amiază a fost confirmat un caz pozitiv cu COVID 19, in cadrul personalului din cadrul Creşei Berca, unitate aflată în subordinea Primăriei. Mentionăm faptul că o altă persoană angajată în cadrul Creşei, se află de pe data de 01.09.2020 în izolare la domiciliu (ca urmare a contactului cu o rudă confirmată pozitiv), ulterior fiind confirmată pozitiv COVID 19 (în prezent se află internată în spital pentru carantină).Drept urmare, căminul şi creşa nu se vor deschide luni, 14.09.2020, ele vor rămâne închise timp de 14 zile, iar personalul va intra in IZOLARE, conform legii", a scris Ionel Dobriţa.

În prezent, judeţul Buzău a ajuns la 2641 de cazuri, iar 2231 de persoane sunt deja vindicate. Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică, Buzăul este pe un trend descendent, însă specialiştii din sănătătate public din Buzău susţineau, înaintea începerii anului şcolar, că odată cu revenirea la cursuri este posibil ca numărul infectărilor să crească.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa FONDURI EUROPENE
DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

26 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8731
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1224
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5473
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3888
Gram de aur (XAU)Gram de aur252.3262

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie