Abonament gratuit

BVBBET - aproape de a doborî pragul de 10.000 de puncte

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

BET - aproape de a doborî pragul de 10.000 de puncte

Rulaj de numai 23,5 milioane lei, sub cel din ziua anterioară 

Indicele BET, referinţa pieţei noastre de capital, a încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri la 9.948,09 puncte, într-o zi bursieră în care lichiditatea s-a situat din nou la niveluri reduse chiar şi pentru cele obişnuite în piaţa noastră, valoarea tranzacţiilor înregistrate fiind de 23,54 milioane de lei, sub cele din şedinţa anterioară, de circa 26 milioane de lei.

Anca Păltineanu, analist de investiţii în cadrul casei de brokeraj Tradeville, ne-a transmis: "Astăzi (n.r. ieri), indicii Bursei de Valori Bucureşti au avut o evoluţie pozitivă, asemănătoare cu cea înregistrată în principalele burse europene şi cea din principalele burse americane care au crescut, în prima parte a zilei. Indicele BET a câştigat 0,7% faţă de şedinţa anterioară, în timp ce restul indicilor au variat între +0,68% pentru BET Plus şi +1,06% pentru BET-FI. Valoarea totală zilnică a tranzacţiilor a fost de 4,93 milioane de euro, sub media zilnică de 9,39 milioane de euro înregistrată de la începutul anului.

Cel mai mare avans pe segmentul principal l-au înregistrat acţiunile Societatea de Construcţii Napoca (NAPO), +14,41%, pe fondul tranzacţionării unui volum redus. Din cadrul indicelui BET, cea mai bună evoluţie a zilei a fost înregistrată de acţiunile MedLife (M), cu +1,82%, pe fondul tranzacţionării unui volum sub media ultimelor şase luni.

Cea mai mare scădere din piaţa reglementată au înregistrat-o astăzi (n.r. ieri) acţiunile Mecanica Ceahlău (MECF), cu -3,11%, având un volum sub media ultimelor şase luni. Din cadrul indicelui BET, cea mai slabă evoluţie a zilei au marcat-o titlurile Digi Communications (DIGI), -0,62%, pe fondul unui volum de acţiuni aflat sub media tranzacţionată în ultimele şase luni pentru acest simbol".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile Banca Transilvania (TLV), care au cumulat schimburi de 8,11 milioane de lei, cotaţia TLV încheind şedinţa de tranzacţionare în creştere cu 0,78%, la preţul unitar de 2,6 lei, un nou maxim istoric.

Acţiunile Fondul Proprietatea (FP) au angrenat un rulaj de 2,92 milioane de lei, într-o şedinţă în care preţul acţiunii FP a urcat cu 0,42%, la 1,195 lei, lichiditatea înregistrată fiind de 2,92 milioane de lei.

Pe locul al treilea al acestui clasament se află titlurile OMV Petrom (SNP), care au încheiat ziua de tranzacţionare la preţul de 0,4425 lei, în apreciere cu 0,57%, pe fondul unui rulaj de 2,88 milioane de lei.

Acţiunile Romgaz (SNG) au încheiat ziua bursieră la preţul de 38 lei, în creştere cu 1,2%, valoarea tranzacţiilor cu titlurile SNG ridicându-se la 1,49 milioane de lei.

Prin piaţa "deal" nu a avut loc nicio tranzacţie.

Indicele BET-BK, reperul fondurilor de investiţii, a marcat o creştere de 0,71%, în timp ce indicele BET-XT, ce include în structura sa cele mai lichide 25 de titluri ale bursei, s-a apreciat cu 0,79%.

Indicele BET-NG, al sectorului energetic şi al utilităţilor, a cunoscut un avans de 0,74%.

Topul celor mai mari creşteri 

1. "Societatea de Construcţii Napoca" (NAPO): +14,41%

2. "Condmag" (COMI): +13,33%

3. "Impact Developer & Contractor" (IMP): +5,71%

4. "Prebet" (PREB): +4,76%

5. "SIF Banat-Crişana" (SIF1): +2,33%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Mecanică Fină" (MECF): -3,11%

2. "Conted" (CNTE): -2,99%

3. "Prodplast" (PPL): -2,31%

4. "Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră" (EFO): -2,27%

5. "Rompetrol Rafinare" (RRC): -2,08%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie