Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

BVBCreştere de 0,42% pentru BET

Mihaela Dan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Creştere de 0,42% pentru BET

Volum de doar 27 milioane de lei, jumătate din valoarea medie a anului 

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a încheiat cea de-a doua zi de tranzacţionare a săptămânii în teritoriul pozitiv în ceea ce priveşte cotaţiile emitenţilor, în timp ce volumul consemnat a fost modest, de doar 27,5 milioane de lei, puţin peste jumătatea valorii medii consemnate în acest an, de circa 49,4 miliane de lei.

Brokerii de la Prime Transaction au caracterizat, în raportul zilnic al societăţii, evoluţia de ieri a pieţei: "Majoritatea indicilor au încheiat şedinţa de astăzi (n.r. ieri) pe plus, cu o creştere de 0,42% în cazul BET. Indicele de referinţă a fost ajutat de evoluţiile bune ale titlurilor BRD - Groupe Societe Generale (BRD), +1,52%, Medlife (M), +2,68% şi Banca Transilvania (TLV), +0,82%. Printre evoluţiile mai slabe ale zilei s-au numărat cele ale Sphera Franchise Group (SFG), -3% şi Electrica (EL), -0,99%. Valoarea tranzacţiilor a fost de 5,9 milioane de euro, dintre care 5,7 milioane pe piaţă de acţiuni şi circa 200 de mii pe cea de certificate".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile BRD, care au însumat transferuri de 12,92 milioane de lei, ultima cotaţie a emitentului fiind de 13,38 de lei.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de titlurile TLV, care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 2,45 lei, rulajul consemnat cu acţiunile societăţii bancare fiind de 6,08 milioane de lei.

Acţiunile "Fondul Proprietatea" (FP) au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 0,9 lei, în apreciere cu 0,11%, pe fondul unei valori transferate de 2,15 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de acţiunile "Romgaz" (SNG), care au încheiat ziua bursieră la preţul de 36,7 lei/acţiune, în stagnare, în contextul unui rulaj de 1,34 milioane de lei. Cea mai mare creştere, de 14,29%, a fost bifată de acţiunile Amonil (AMO), pe fondul unui rulaj de doar 80 de lei, iar cea mai severă depreciere, de 9,09%, a fost suferită de titlurile Electroputere (EPT), în contextul unui volum de 496 de lei.

Prin piaţa "deal" nu s-a realizat nicio tranzacţie.

Indicele BET Plus, al celor mai tranzacţionate 40 de titluri de la BVB, a crescut cu 0,37%, iar indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus FP, a coborât cu 0,05%.

Indicele BET-BK, reperul fondurilor de investiţii, a avut o apreciere de 0,33%, iar indicele BET­-XT, al celor mai lichide 25 de acţiuni ale pieţei, a urcat cu 0,37%.

Topul celor mai mari creşteri

1. "Amonil" (AMO): +14,29%

2. "Turism Felix" (TUFE): +5,50%

3. "Prebet" (PREB): +5,30%

4. "Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră" " (EFO): +4,42%

5. "Alro" (ALR): +4,41%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Electroputere" (EPT): -9,09%

2. "Grupul Industrial Electrocontact " (ECT): -7,69%

3. "Casa de Bucovina-Club de Munte" (BCM): -7,14%

4. "Biofram" (BIO): -6,27%

5. "Ropharma" (RPH): -3,97%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie