BVBCreşteri modeste pentru indicii bursei

VLAD DOBREA
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Lichiditatea înregistrată în şedinţa de tranzacţionare de ieri de la BVB a fost de 36,7 milioane de lei, sub şedinţa anterioară în care s-a înregistrat o lichiditate de doar 28,53 milioane de lei, dar sub media zilnică a anului de 40,16 milioane de lei.

Anca Păltineanu, analist de investiţii în cadrul casei de brokeraj Tradeville, ne-a transmis: "Astăzi (n.r. ieri), indicii Bursei de Valori Bucureşti au avut o evoluţie în general pozitivă, spre deosebire de cea de pe principalele burse americane, care au scăzut uşor în prima parte a zilei. Indicele BET a câştigat 0,10% faţă de şedinţa anterioară, în timp ce restul indicilor au variat între -0,13% (BET-FI) şi + 0,17% (BET-NG). Valoarea totală zilnică a tranzacţiilor a fost de 7,72 milioane de euro, sub media zilnică de 9,42 milioane de euro înregistrată de la începutul anului. Cel mai mare avans pe segmentul principal l-au înregistrat acţiunile Uztel S.A. (UZT, +14,39%), pe fondul tranzacţionării unui volum sub media ultimelor şase luni. Din cadrul indicelui BET, cea mai bună evoluţie a zilei a fost înregis-trată de acţiunile Purcari Wineries (WINE), cu +0,90%, pe fondul tranzacţionării unui volum sub media ultimelor şase luni. Cea mai mare scădere pe piaţa reglementată au înregistrat-o astăzi (n.r. ieri) acţiunile Sinteza S.A. (STZ), cu -4,49%, având un volum sub media ultimelor şase luni. Din cadrul indicelui BET, cea mai slabă evoluţie a zilei au marcat-o titlurile Bursei de Valori Bucureşti S.A. (BVB, -2,59%), pe fondul unui volum de acţiuni aflat peste media tranzacţionată în ultimele şase luni pentru acest simbol".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de titlurile Fondul Proprietatea (FP), care au înregistrat transferuri în valoare de 12,7 milioane de lei, în scădere cu 0,43%, ultima cotaţie a emitentului fiind de 1,17 lei/unitate.

Locul al doilea în acest clasament a fost Romgaz (SNG), care a încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 37,2 lei/titlu, în creştere cu 0,54%, valoarea tranzacţionată însumând 5,56 milioane de lei.

Acţiunile Banca Transilvania (TLV) au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 2,435 lei/acţiune, în apreciere cu 0,41%, pe fondul unei valori transferate de 5,12 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat BRD - Groupe Societe Generale (BRD), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul de 14,64 lei/titlu, în creştere cu 0,83%, în contextul unui rulaj de 2,06 milioane de lei.

Prin piaţa "deal" a fost consemnată o singură tranzacţie, încheiată cu titlurile FP la preţul unitar de 1,175 lei/unitate, pe fondul unui rulaj de 3,99 milioane de euro.

Indicele BET-XT, ce include în structura sa cele mai tranzacţionate 25 de titluri de la bursa noastră a urcat cu 0,10%.

Topul celor mai mari creşteri 

"Uztel" (UZT): +14,39%

2. "Casa de Bucovina-Club de Munte" (BCM): +13,83%

3. "IAR Braşov" (IARV): +4,85%

4. "Biofarm" (BIO) +4,47%

5. "Turism Felix" (TUFE): +4,29%

---------------------------------------

Topul celor mai mari scăderi

1. "Sinteza" (BCM): -4,08%

2. "Electroputere"(ELMA): -2,82%

3. "Bursa de Valori Bucureşti" (RRC): -2,08%

4. "BRK Financial Group" (OIL): -1,87%

5. "Romcarbon" (PBK): -1,72%

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS