BVBCreşteri modeste pentru indicii bursei

VLAD DOBREA
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 7 noiembrie 2019

Lichiditatea înregistrată în şedinţa de tranzacţionare de ieri de la BVB a fost de 36,7 milioane de lei, sub şedinţa anterioară în care s-a înregistrat o lichiditate de doar 28,53 milioane de lei, dar sub media zilnică a anului de 40,16 milioane de lei.

Anca Păltineanu, analist de investiţii în cadrul casei de brokeraj Tradeville, ne-a transmis: "Astăzi (n.r. ieri), indicii Bursei de Valori Bucureşti au avut o evoluţie în general pozitivă, spre deosebire de cea de pe principalele burse americane, care au scăzut uşor în prima parte a zilei. Indicele BET a câştigat 0,10% faţă de şedinţa anterioară, în timp ce restul indicilor au variat între -0,13% (BET-FI) şi + 0,17% (BET-NG). Valoarea totală zilnică a tranzacţiilor a fost de 7,72 milioane de euro, sub media zilnică de 9,42 milioane de euro înregistrată de la începutul anului. Cel mai mare avans pe segmentul principal l-au înregistrat acţiunile Uztel S.A. (UZT, +14,39%), pe fondul tranzacţionării unui volum sub media ultimelor şase luni. Din cadrul indicelui BET, cea mai bună evoluţie a zilei a fost înregis-trată de acţiunile Purcari Wineries (WINE), cu +0,90%, pe fondul tranzacţionării unui volum sub media ultimelor şase luni. Cea mai mare scădere pe piaţa reglementată au înregistrat-o astăzi (n.r. ieri) acţiunile Sinteza S.A. (STZ), cu -4,49%, având un volum sub media ultimelor şase luni. Din cadrul indicelui BET, cea mai slabă evoluţie a zilei au marcat-o titlurile Bursei de Valori Bucureşti S.A. (BVB, -2,59%), pe fondul unui volum de acţiuni aflat peste media tranzacţionată în ultimele şase luni pentru acest simbol".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de titlurile Fondul Proprietatea (FP), care au înregistrat transferuri în valoare de 12,7 milioane de lei, în scădere cu 0,43%, ultima cotaţie a emitentului fiind de 1,17 lei/unitate.

Locul al doilea în acest clasament a fost Romgaz (SNG), care a încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 37,2 lei/titlu, în creştere cu 0,54%, valoarea tranzacţionată însumând 5,56 milioane de lei.

Acţiunile Banca Transilvania (TLV) au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 2,435 lei/acţiune, în apreciere cu 0,41%, pe fondul unei valori transferate de 5,12 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat BRD - Groupe Societe Generale (BRD), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul de 14,64 lei/titlu, în creştere cu 0,83%, în contextul unui rulaj de 2,06 milioane de lei.

Prin piaţa "deal" a fost consemnată o singură tranzacţie, încheiată cu titlurile FP la preţul unitar de 1,175 lei/unitate, pe fondul unui rulaj de 3,99 milioane de euro.

Indicele BET-XT, ce include în structura sa cele mai tranzacţionate 25 de titluri de la bursa noastră a urcat cu 0,10%.

Topul celor mai mari creşteri

"Uztel" (UZT): +14,39%

2. "Casa de Bucovina-Club de Munte" (BCM): +13,83%

3. "IAR Braşov" (IARV): +4,85%

4. "Biofarm" (BIO) +4,47%

5. "Turism Felix" (TUFE): +4,29%

---------------------------------------

Topul celor mai mari scăderi

1. "Sinteza" (BCM): -4,08%

2. "Electroputere"(ELMA): -2,82%

3. "Bursa de Valori Bucureşti" (RRC): -2,08%

4. "BRK Financial Group" (OIL): -1,87%

5. "Romcarbon" (PBK): -1,72%

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro