Abonament gratuit

BVBCreşteri pe linie pentru indici

I.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Creşteri pe linie pentru indici

Rulaj de 63,5 milioane de lei, apropiat de cel din şedinţa anterioară  

Declin de 3,16% pentru acţiunile BNET, la debutul în Piaţa Reglementată

Toţi indicii Bursei de Valori s-au apreciat, în şedinţa de tranzacţionare de la mijlocul săptămânii, într-o atmosferă de creşteri în pieţele de acţiuni internaţionale, pe fondul optimisimului din rândul investitorilor privind revenirea economiei după criza de Covid-19, potrivit Reuters.

Rulajul s-a ridicat la 63,46 milioane de lei, puţin sub cel din şedinţa anterioară, în condiţiile în care, prin piaţa "deal", nu a fost realizată nicio tranzacţie.

Radu Dăscălescu, cercetător-economist în cadrul Tradeville, ne-a transmis: "Astăzi (n.r. ieri), indicii Bursei de Valori Bucureşti au avut o evoluţie în general pozitivă, asemănătoare cu cea înregistrată în principalele burse europene.

Indicele BET a câştigat 1,9% faţă de şedinţa anterioară, în timp indicele BET-FI a crescut cu 0,3%, iar pentru BET-NG avansul a fost de 0,56%.Valoarea totală zilnică a tranzacţiilor a fost de 13,11 milioane de euro, depăşind uşor media zilnică de 11,18 milioane de euro înregistrată de la începutul anului.

Cel mai mare avans pe segmentul principal l-au înregistrat acţiunile VES Sighişoara (VESY), +14,75%, pe fondul tranzacţionării unui volum sub media ultimelor şase luni. Din cadrul indicelui BET, cea mai bună evoluţie a zilei a fost înregistrată de acţiunile BRD - Groupe Societe Generale (BRD), +5,65%, pe fondul tranzacţionării unui volum uşor peste media zilnică a ultimelor şase luni.

Cea mai mare scădere pe piaţa reglementată au înregistrat-o astăzi (n.r. ieri) acţiunile Dafora (DAFR), cu -5,13%, având un volum sub media ultimelor şase luni. În cadrul indicelui BET, nicio companie nu a prezentat variaţie negativă la sfârşitul şedinţei de tranzacţionare de astăzi (n.r. ieri)".

Topul lichidităţii din piaţa "regular" a fost condus de acţiunile Banca Transilvania (TLV), ce au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul de 2,23 lei/unitate, în creştere cu 5,44%, pe fondul unui rulaj de 19,98 milioane de lei.

Valoarea transferurilor cu titlurile Fondul Proprietatea (FP) s-a ridicat la 9,62 milioane de lei, în condiţiile în care preţul acţiunii FP a stagnat, la 1,235 lei.

Acţiunile Romgaz (SNG) s-au apreciat cu 1,44%, la 31,65 lei, pe fondul unui rulaj de 5,04 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de titlurile Erste Group Bank (EBS), care au antrenat o lichiditate 3,69 milioane de lei, ultima cotaţie a instituţiei de credit austriece fiind de 107,25 lei, în creştere cu 3,62% faţă de cea din şedinţa anterioară, evoluţie în ton cu cea a titlurilor băncii la bursa de la Viena.

La debutul în Piaţa Reglementată a BVB după cinci ani petrecuţi pe AeRO, acţiunile Bittnet Systems (BNET) au scăzut cu 3,16%, la 1,38 lei, pe fondul unui rulaj de 1,39 milioane de lei.

Indicele compozit BET Plus s-a apreciat cu 1,88%, în timp ce indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii în acţiuni, a urcat cu 1,31%.

Indicele BET-XT, ce reflectă evoluţia celor mai lichide 25 de acţiuni de la BVB, a avut un avans de 1,63%.

Topul celor mai mari creşteri  

1. "Ves Sighişoara" (VESY): +14,75%

2. "Societatea de Construcţii Napoca" (NAPO): +13,16%

3. "Condmag" (COMI): +5,88%

4. "BRD - Groupe Societe Generale" (BRD): +5,65%

5. "Banca Transilvania" (TLV): +5,44%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Dafora" (DARF): -5,13%

2. "Bittnet Systems" (BNET): -3,16%

3. "Cemacon" (CEON): -2,46%

4. "Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră" (EFO): -1,44%

5. "Rompetrol Rafinare" (RRC): -1,22%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie