Abonament gratuit

BVBCreşteri pe linie pentru indicii Bursei

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Creşteri pe linie pentru indicii Bursei

Acţiunile Fondului Proprietatea, în fruntea topului lichidităţii 

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a avut ieri o şedinţă pozitivă din punc-tul de vedere al cotaţiilor, cu avansuri pe linie pentru toate coşurile de acţiuni, într-un climat de detensionare în plan internaţional după discursul preşedintelui Statelor Unite din data de 8 ianuarie privind conflictul cu Iran.

În Europa, pieţele de acţiuni au urcat, la ora 18:30 indicele STOXX 600 afişa o creştere de circa 0,3%, în timp ce DAX 30 al bursei din Frankfurt era în urcare cu 1,19%, iar FTSE100 al pieţei londoneze cu 0,24%, conform investing.com.

Peste Atlantic, Standard & Poor's 500 cunoştea un avans de 0,51% în timp ce indicele tehnologiei Nasdaq Composite era în creştere cu 0,75%, iar Dow Jones Industrial Average cu 0,62%.

Legat de evoluţia pieţei noastre, echipa de la Prime Transaction a notat, în raportul său zilnic: "Toţi indicii BVB au închis şedinţa pe plus. Variaţiile au fost cuprinse între 0,62% pentru BET-FI şi 0,84% în cazul indicelui BET. Valoarea tranzacţiilor a fost de opt milioane euro, în uşoară creştere faţă de şedinţa precedentă. Fondul Proprietatea (FP) a fost cel mai lichid emitent cu un aport de 11,7 milioane lei, la un rulaj zilnic de 38 de milioane lei. Din cadrul indicelui BET, doar două societăţi au închis şedinţa pe minus: MedLife (M) -0,29% şi Sphera Franchise Group (SFG) -0,26%, în timp ce alte două societăţi au închis pe zero: Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi Transelectrica (TEL). La capitolul creşteri remarcăm evoluţia pozitivă a emitenţilor: Transgaz (TGN) 2,47% şi Banca Transilvania (TLV) 1,95%".

Topul lichidităţii din piaţa "regular" a fost condus de acţiunile FP, cotaţia Fondului încheind şedinţa de tranzacţionare la preţul de 1,2 lei, în creştere cu 0,42%.

Pe poziţia a doua se găsesc acţiunile Banca Transilvania (TLV), care au angrenat un rulaj de 5,59 milioane de lei, preţul acţiunii instituţiei de credit fiind în urcare cu 1,95%, până la 2,61 lei.

Pe locul al treilea al acestui clasament se află titlurile OMV Petrom (SNP), care au încheiat ziua bursieră la preţul de 0,45 lei, în apreciere cu 0,22%, transferurile cu acţiunile grupului petrolier ridicându-se la 5,06 milioane de lei.

Titlurile Romgaz (SNG) au închis ziua la preţul de 36,45 lei, în urcare cu 0,41%, valoarea tranzacţiilor cu acţiunile producătorului de gaze naturale fiind de 3,78 milioane de lei.

Prin piaţa "deal" nu a fost derulată nicio tranzacţie.

Indicele compozit BET Plus a urcat cu 0,8%, în timp ce indicele BET--BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, s-a apreciat 0,78%.

Indicele BET-NG, al sectorului energetic şi al utilităţilor, a cunoscut un avans de 0,75%.

Topul celor mai mari creşteri 

1. "Bucovina-Club de Munte" (BCM): +5,98%

2. "Artego" (ARTE): +2,56%

3. "Transgaz" (TGN): +2,47%

4. "Turism Felix" (TUFE): +2,25%

5. "Banca Transilvania" (TLV): +1,95%

------------------

Topul celor mai mari scăderi

1. "Impact Developer & Contractor" (IMP): -6,04%

2. "Dafora" (DAFR): -3,85%

3. "Armătura" (ARM): -2,27%

4. "Electromagnetica" (ELMA): -1,81%

5. "Zentiva" (SCD): -1,57%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS