BVBCreşteri pentru indici, pe fondul unui rulaj redus

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 22 iulie

Creşteri pentru indici, pe fondul unui rulaj redus

Titlurile MedLife - pe prima treaptă în topul lichidităţii

Toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut creşteri, în sesiunea de tranzacţionare de ieri. Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de acţiuni de la BVB, a urcat cu 0,64%, la 1.053,21 de puncte, în timp ce indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, s-a apreciat cu 0,91%, până la 2.303,82 puncte.

Valoarea totală a tranzacţiilor a fost de 42,3 milioane de lei, cu mult sub media zilnică a acestui an, de 79,8 milioane de lei.

Răzvan Stănuţ, ce face parte din echipa casei de brokeraj TradeVille, ne-a transmis: "Indicii Bursei de Valori Bucureşti au avut o evoluţie pozitivă, moderată în comparaţie cu cea înregistrată pe principalele burse europene. Indicele BET a câştigat 0,45% faţă de şedinţa anterioară, în timp ce restul indicilor au variat între 0,4% pentru BETPlus şi +1,25% în cazul BET-FI. Din cadrul indicelui BET, cea mai bună evoluţie a zilei a fost înregistrată de acţiunile Purcari Wineries (WINE), +2,35%.

Cea mai mare scădere din piaţa reglementată au înregistrat-o acţiunile Bittnet Systems (BNET), cu -6,19%, în condiţiile unui volum ce depăşeşte media ultimelor şase luni. Din cadrul indicelui BET, cea mai slabă evoluţie a zilei au marcat-o acţiunile Banca Transilvania (TLV), -0,36%".

În piaţa "regular", acţiunile MedLife (M) au cumulat schimburi de 5,53 milioane de lei, titlurile prestatorului de servicii medicale încheind ziua în creştere cu 0,89%, la preţul de 17 lei.

Acţiunile Fondul Proprietatea (FP) au stagnat, la preţul de 1,874 lei, pe fondul unei valori a tranzacţiilor de 3,46 milioane de lei.

Pe poziţia a treia în topului rulajului, cu schimburi de 2,42 milioane lei, s-au clasat titlurile Banca Transilvania, acţiunile instituţiei de credit încheind ziua la preţul de 2,75 lei.

Titlurile Evergent Investments (EVER) au stagnat, la preţul de 1,34 lei, în condiţiile unei valori a tranzacţiilor de 1,36 milioane de lei.

Prin piaţa "deal" a fost realizat un schimb cu titlurile Romgaz (SNG), în valoare de 3,12 milioane de lei, transferul fiind înregistrat la preţul de 31,2 lei, cu 1,46% peste referinţa din piaţa "regular".

Indicele BET-NG, al companiilor energetice şi de utilităţi, a urcat cu 1,01%, până la 784,26 puncte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”
Dtlawyers
BTPay
Apanova

Curs valutar BNR

28 Oct. 2021
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2715
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.6480
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8714
Gram de aur (XAU)Gram de aur246.7254

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

gerocossen.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro