BVBDebut negativ de săptămână la BVB

MIHAI GONGOROI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Debut negativ de săptămână la BVB

Scăderi între 1,39% pentru BET-NG şi 0,17% pentru BET-FI 

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a consemnat un debut negativ de săptămână, atât din punctul de vedere al cotaţiilor, toţi cei nouă indici bursieri încheind ziua în scădere, cât şi al lichidităţii, în contextul în care rulajul zilei de ieri a fost de doar 29,5 milioane de lei, sub media zilnică înregistrată în acest an, de circa 41,37 milioane de lei.

Mai mult de jumătate din rulaj a fost dat de doar doi emitenţi, respectiv Fondul Proprietatea (FP) şi Romgaz (SNG), care au cumulat transferuri în valoare de 7,96 milioane de lei.

Titlurile FP, emitentul cu cea mai mare pondere în indicele BET, al celor mai lichide cincisprezece acţiuni de la bursa locală, a crescut cu 1,14%, în timp ce acţiunile OMV Petrom (SNP), al doilea emitent ca importanţă în referinţa pieţei noastre, au scăzut cu 2,23%.

Cea mai mare depreciere a fost consemnată, din nou, de titlurile Oltchim (OLT), care au continuat să se deprecieze pentru a şaşea zi consecutivă cu 15%, în timp ce cea mai mare apreciere a cotaţiei, de 4,32%, a fost avută de acţiunile Prebet (PREB).

În raportul zilnic al societăţii, brokerii de la Prime Transaction au caracterizat şedinţa de ieri de la BVB astfel: "Toţi indicii au început săptămâna în scădere, variaţiile fiind cuprinse între -1,39% pentru BET-NG şi -0,17% în cazul indicelui BET-FI. Valoarea totală a tranzacţiilor a fost de 6,3 milioane euro, în scădere faţă de şedinţele din săptămâna precedentă. Singurele acţiuni din cadrul indicelui BET care au închis pe plus sunt FP, Purcari Wineries (WINE), cu o creştere de 0,56% şi Sphera Franchise Group (SFG), cu un avans de 0,47%. La polul opus, scăderi de peste 2% au fost înregistrate de Transgaz (TGN) -2,32% şi SNP".

În piaţa "regular" de la BVB, topul lichidităţii a fost condus de titlurile FP, care au însumat transferuri de 7,63 milioane lei/acţiune, ultima cotaţie a emitentului fiind de 0,973 lei/acţiune.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de acţiunile SNG, care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 35,7 lei, în scădere cu 0,56%, rulajul consemnat cu titlurile companiei fiind de 7,33 milioane de lei.

Acţiunile SNP au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri la preţul unitar de 0,351 lei, în contextul unei valori transferate de 4,16 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest clasament a fost ocupat de titlurile Banca Transilvania (TLV), care au încheiat ziua bursieră la preţul de 2,35 lei/acţiune, în scădere cu 0,42%, pe fondul unui rulaj de doar 1,76 milioane de lei.

Prin piaţa "deal" nu a fost înregis-trată nicio astfel de tranzacţie.

Indicele BET Plus, al celor mai lichide 40 de titluri ale bursei, a raportat o retragere de 0,54%, iar indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de acţiuni ale pieţei, a coborât cu 0,67%.

Indicele BET, referinţa pieţei noastre a scăzut cu 0,58%.

Topul celor mai mari creşteri 

1. "Prebet" (PREB): +4,32%

2. "Amonil" (AMO): +3,85%

3. "Condmag" (COMI): +3,7%

4. "Vrancart" (VNC): +2,03%

5. "Alumil" (ALU): +1,43%

-----

Topul celor mai mari scăderi

1. "Oltchim" (OLT): -14,97%

2. "Mecanică Fină" (MECE): -14,74%

3. "Artrom" (ART): -9,09%

4. "Electroputere" (EPT): -6,25%

5. "Aages" (AAG): -3,86%

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay
e-distribuţie
GALA PREMIILOR PIEŢEI DE CAPITAL 2019
Life Dental Spa - Clinica Dentara Laser
Petrecere de Crăciun de poveste la Resturant Elisabeta
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS