BVB / ÎN URMA CĂDERILOR MASIVE DE PE PIEŢELE INTERNAŢIONALEMarcel Murgoci, Estinvest: "BVB, o piaţă perfectă pentru speculaţii şi speculatori"

ANDREI STAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 25 august 2015

Marcel Murgoci, Estinvest: "BVB, o piaţă perfectă pentru speculaţii şi speculatori"

Indicii BVB, în prăbuşire, pe un rulaj de 32,43 milioane de euro

Deprecierile severe înregistrate pe pieţele externe au determinat ieri şi pe piaţa autohtonă "o scădere generalizată şi consistentă" a tuturor indicilor bursieri, ne-a declarat Marcel Murgoci, director operaţiuni la Estinvest Focşani.

Indicii au suferit pe parcursul şedinţei deprecieri cuprinse, în medie, între 5% şi 10%: "Piaţa a fost extrem de volatilă azi (n.r. ieri) şi a înregistrat o lichiditate triplă - 32,43 milioane de euro - faţă de media zilnică anuală. A fost o piaţă perfectă pentru speculaţii şi speculatori", ne-a mai declarat Marcel Murgoci.

În opinia acestuia, efectul scăderii principalilor indici bursieri internaţionali îşi va face simţită prezenţa pe piaţa autohtonă şi în următoarele zile, când "putem anticipa o volatilitate ridicată a pieţei".

Topul lichidităţii a fost condus, ieri, de acţiunile "Romgaz" (SNG), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 21,12 milioane de lei. Cotaţia SNG a scăzut cu 6,85%, la 30,45 lei/unitate.

De asemenea, titlurile "Banca Transilvania" (TLV) au coborât cu 6,52%, la 2,15 lei/unitate, în urma unui rulaj de 20,66 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate acţiuni "Fondul Proprietatea" (FP) de 19,62 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 0,725 lei/unitate, în scădere cu 6,69%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor "BRD - Groupe Société Générale" (BRD), cu un rulaj de 16,77 milioane de lei. Cotaţia BRD s-a depreciat cu 4,63%, ultimul preţ fiind de 10,3 lei/unitate.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, a scăzut cu 6,32%, iar BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a coborât cu 6,28%.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a depreciat cu 6,65%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a scăzut cu 6,23%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, s-a depreciat şi el cu 5,91%.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cuturel, [...], tu si cu toata familia ta si cu tot anevearul tau si orc TIMP-isti (actionarii majoritari de la timpul) si c tot ASF-ul si parlamentarii de-or facut legea asta de cacat. Stefan Viorel, [...]! Misule si tu Ursache, sa crapati si voi mai rau ca CCC si Patriciu la un loc, [...]!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
csalb.ro
BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

01 Iul. 2022
Euro (EUR)Euro4.9461
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7286
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9311
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7088
Gram de aur (XAU)Gram de aur273.0029

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro