BVBIndicii BET şi BET-C au atins noi maxime istorice

Raluca Ungureanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 15 iulie 2004

Pe fondul aprecierii cursurilor la peste jumătate din simbolurile tranzacţionate pe parcursul şedinţei bursiere de miercuri, toţi cei trei indici bursieri au crescut, BET şi BET-C atingînd noi maxime istorice. Indicele BET a ajuns ieri la 3.287,37 puncte, în creştere cu 51,36% faţa de nivelul înregistrat la începutul anului. Nivelul BET-C s-a apreciat cu 55,68% de la începutul anului, nivelul său la finele şedinţei de ieri fiind de 2.164,55 puncte.

"Amonil" Slobozia

Pe parcursul sesiunii bursiere de miercuri, preţul acţiunilor AMO s-a înscris pe un trend ascendent, pe fondul unui volum ridicat de tranzacţionare. Au fost transferate peste 4,9 milioane de titluri, valoarea tranzacţiilor perfectate cu acestea ridicîndu-se la 1,8 miliarde de lei. Ultimul transfer a fost realizat la preţul maxim de tranzacţionare de ieri, respectiv 389 lei/titlu, cu 8,7% mai mare decît cursul de închidere de marţi. Brokerii consideră că interesul crescut al acţionarilor faţă de titlurile AMO este determinat de creşterea semnificativă înregistrată în ultimul timp de preţul ureei, fapt ce creează premisele eficientizării activităţii companiei.

"SNP Petrom"

Incertitudinea cu privire la preţul de vînzare a pachetului majoritar de acţiuni SNP către grupul austriac OMV a condus la o volatilitate ridicată a preţului de tranzacţionare la Bursă a titlurilor "Petrom". Volumul de tranzacţionare a înregistrat o uşoară scădere comparativ cu şedinţa precedentă, de la 1,15 milioane la 1,12 milioane de titluri. Transferurile au fost efectuate la preţuri cuprinse între 2.510 lei şi 2.540 lei/acţiune, cursul de închidere fiind de 2.520 lei/titlu. Cel mai mare pachet tranzacţionat ieri a numărat 49.000 de acţiuni, preţul transferului fiind de 2.530 lei/titlu.

"Impact" Bucureşti

Cursul titlurilor IMP a crescut în prima parte a şedinţei de tranzacţionare de la 5.000 lei la 5.150 lei/acţiune (maximul zilei), după care trendul s-a inversat, cursul înregistrînd o uşoară scădere. Ultima tranzacţie a fost perfectată la preţul de 5.100 lei/acţiune, cu 2% mai mare decît cursul de închidere de marţi. Lichiditatea a fost ridicată, fiind transferate peste 1,5 milioane de acţiuni, în valoare totală de 8 miliarde de lei. Pachete mai mari de acţiuni au fost transferate în prima parte a şedinţei bursiere, cel mai mare dintre acestea avînd 220.000 de titluri. Transferul său a fost realizat la cursul de 5.000 lei/acţiune.

"Rompetrol Rafinare" Constanţa

Cele mai lichide acţiuni în cadrul şedinţei bursiere de miercuri au fost de departe cele emise de "Rompetrol Rafinare" Constanţa. Numărul titlurilor transferate a depăşit 15,5 milioane iar valoarea tranzacţiilor perfectate cu acestea s-a ridicat la 9,8 miliarde de lei.

Preţul s-a înscris pe un uşor trend descrescător, astfel că ultimul transfer a fost realizat la cursul de 625 lei/titlu, cu 11 lei/acţiune mai mic cu preţul de deschidere. În prima parte a şedinţei au fost transferate două pachete avînd peste 2,9 milioane de acţiuni fiecare, preţurile la care acestea au fost tranzacţionate fiind de 630 lei şi respectiv 634 lei/acţiune. Restul pachetelor transferate ieri au numărat mai puţin de 500.000 de acţiuni.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro